WELL BEING

Πώς να προστατέψεις την ψυχική σου υγεία τους φθινοπωρινούς μήνες


JTeam

16 Οκτωβρίου 2022

Πώς να προστατέψεις την ψυχική σου υγεία τους φθινοπωρινούς μήνες
Εύκολοι τρόποι για να σου τονώσουν την διάθεση σε περίπτωση που έχεις μελαγχολήσει εξαιτίας του φθινοπώρου

Σε αυτήν την ζωή δεν είναι όλα, για όλους και πολύ απλά το φθινόπωρο, δεν η εποχή μας. Πως θα αφήσουμε πίσω τις ξέγνοιαστες και ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, όπου απολαμβάναμε ήλιο, θάλασσα και εξωστρέφεια, για να μπούμε σε ένα mood όπου επί έξι μήνες σχεδόν, θα πρέπει να "φάμε στην μούρη", όλη την μιζέρια και το δήθεν "cozyness". Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε, δεν είμαστε για χειμώνες και φθινόπωρο.

Πρέπει όμως να το υποστούμε και αυτό και πριν ξυπνήσουν μέσα σου τα καταθλιπτικά αισθήματα και η απελπισία, κράτα γερά γιατί έχουμε κάποιους βασικούς και εύκολους τρόπους, οι οποίοι όντως λειτουργούν και θα σε βοηθήσουν να προστατέψεις την ψυχική σου υγεία και την διάθεση σου, ανεξαρτήτως εποχής.

Συμπληρώματα βιταμίνης D

Για εσένα που ο ήλιος σε επηρεάζει αισθητά στην διάθεση σου, ίσως θα βοηθούσε πολύ να ξεκινήσεις κάποια συμπληρώματα βιταμίνης D, η οποία ενισχύει την καλή διάθεση, (και την καλή υγεία των δοντιών σου και των οστών). Σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει εποχικά comfort γεύματα και ροφήματα, θα μπορέσεις τουλάχιστον να έχεις μια γερή σωματική βάση, για να ενισχύσεις και την ψυχική. Άλλωστε τώρα που το σκεφτόμαστε, ένα ζεστό ρόφημα pumkin spice latte, σε συνδυασμό με βροχή, το έχουμε πεθυμήσει (λίγο).

Τραγούδια με blues και jazz ρυθμούς

Ωραία, τώρα πάμε στα πιο συναισθηματικά. Έτσι ακριβώς όπως έχουμε "ρομαντικοποιήσει" το καλοκαίρι, μάλλον είναι η στιγμή να το κάνουμε και με το φθινόπωρο, έστω και προσωρινά. Έχουμε άλλωστε και αρκετούς μήνες μπροστά, οπότε κράτα γερά. Blues τραγούδια και jazz, δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα, για να χαλαρώσεις, να βάλεις τις σκέψεις σου σε σίγαση και να απολαύσεις τις στιγμές, παρέα με ένα ποτήρι κρασί ίσως;

Ώρα να διοργανώσεις roadtrips

Το να νιώθεις πως θες να ξεφύγεις από την ζωή που ζεις δεν είναι και ότι καλύτερο, ωστόσο τώρα στα "δύσκολα", και πριν μας πιάσει η μελαγχολία, είναι η ιδανική στιγμή για να αποσπάσουμε την προσοχή μας και να φύγουμε έστω για δυο - τρεις ημέρες σε έναν κοντινό προορισμό (τόσοι υπάρχουν και δίπλα στην Αθήνα) και να αφήσουμε το μυαλό μας να ξεκαθαρίσει, να απολαύσουμε καθαρό αέρα και να ετοιμαστούμε για μια νέα σεζόν.

Halloween parties

Λίγη διασκέδαση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Εγώ θα σου σύστηνα να μην χάσεις τα αρκετά πάρτι που έχουν ήδη διοργανωθεί στο κέντρο της πόλης και έχουν θεματολογία halloween. Πάρε την παρέα σου, θα βρεις σίγουρα και σε αυτά τα πάρτι, ακόμη περισσότερη και σκέψου το επόμενο costume που θα δοκιμάσεις. Λίγο ποτό, λίγο μια εκδρομή, άντε και λίγο σπίτι για χαλάρωση και cozy διάθεση και θα περάσει ο χειμώνας, άνοιξε - κλείσε μάτια. Εντάξει, όχι τόσο γρήγορα, αλλά πότε θα έχουμε και πάλι καλοκαίρι, ούτε που θα το καταλάβουμε (ελπίζω δηλαδή).

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.