WELL BEING

Γιατί οι καλύτερες ιδέες μάς έρχονται στο ντους; Οι επιστήμονες απαντούν


JTeam

29 Ιανουαρίου 2023

Γιατί οι καλύτερες ιδέες μάς έρχονται στο ντους; Οι επιστήμονες απαντούν
Pexels
Η επιστήμη μας υπενθυμίζει τη σημασία της περιπλάνησης του νου όταν απολαμβάνουμε το ντους μας

Όταν κάνουμε ντους χαλαρώνουμε όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά και έτσι έχουμε όση διαύγεια χρειαζόμαστε για να σκεφτούμε πιο δημιουργικά. Η επιστήμη λοιπόν μίλησε και επιβεβαίωσε ότι το «φαινόμενο του ντους» βοηθά τους ανθρώπους να έχουν πιο έξυπνες και ιδιαίτερες ιδέες.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η Washington Post, έγινε μια μελέτη το 2019, κατά την οποία 98 επαγγελματίες συγγραφείς και 87 φυσικοί σημείωσαν τις πιο δημιουργικές τους ιδέες καθημερινά αλλά και τι έκαναν όσο σκέφτονταν την κάθε ιδέα.

Ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και συγγραφέας της συγκεκριμένης μελέτης, Jonathan Schooler, ανέφερε ότι οι αυθόρμητες σκέψεις στο ντους έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα: είναι ιδέες που, συχνά, μάς βγάζουν από το δημιουργικό αδιέξοδο, όπως ακριβώς η ιδέα του «Εύρηκα» του Αρχιμήδη.

Jenny.Gr
Pexels

Η επίδραση ενός ζεστού ντους στη δημιουργικότητα είναι πολύ σημαντική καθώς αποτελεί το αποτέλεσμα της ελεύθερης περιπλάνησης του νου, το σημείο όπου οι σκέψεις μας βρίσκονται οπουδήποτε αλλού, εκτός από τις δουλειές που έχουμε να διεκπεραιώσουμε.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι οι οποίοι περιπλανώνται νοερά για πράγματα που τούς ενδιαφέρουν, είναι πιο ευτυχισμένοι απ' όσο τη στιγμή ακριβώς που βρίσκονται στην εργασία τους. «Μπορεί, δηλαδή, η διασκεδαστική, ευφάνταστη περιπλάνηση του μυαλού κάποιου να φανεί στο τέλος εξαιρετικά χρήσιμη», δήλωσε ο Schooler.

Αν θέλετε λοιπόν να κάνετε πιο εμπνευσμένες ιδέες, η λύση είναι ένα χαλαρωτικό ζεστό ντους. Μήπως ήρθε η ώρα να τα αυξήσετε;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.