WELL BEING

Οι 5 φορές που μπορείς να κάνεις κοπάνα από τη γυμναστική, χωρίς τύψεις


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2023

Οι 5 φορές που μπορείς να κάνεις κοπάνα από τη γυμναστική, χωρίς τύψεις
Δεν είναι όλες οι ημέρες ίδιες και καλό θα ήταν να μην πιέζεις τον εαυτό σου

Οι προπονήσεις θέλουν πείσμα και πειθαρχία. Το να τα παρατήσεις έτσι απλά, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο δεν χρειάζεται να γίνεις υπερβολικά αυστηρή με τον εαυτό σου και καλό είναι να γνωρίζεις πότε δεν χρειάζεται να πιεστείς και θα ήταν καλύτερο να κάνεις skip στη γυμναστική (χωρίς τύψεις και ενοχές).

Όταν ξυπνάς εξαντλημένη

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», το ίδιο και η όχι και τόσο καλή ημέρα. Αν ξυπνήσεις το πρωί και δεν νιώθεις στα καλύτερά σου, είτε γιατί μπορεί να ξύπνησες με πονοκέφαλο, είτε επειδή μπορεί να νιώθεις αδυναμία, τότε καλό θα ήταν να μη ζοριστείς. Προφανώς δεν εννοούμε αν απλά ξύπνησες και δεν είσαι πολύ σε mood για προπόνηση -αυτό θα συμβαίνει- αλλά προσπάθησε να νιώσεις το σώμα σου και τις αντοχές σου και πράξε ανάλογα.

Όταν είσαι πολύ πιασμένη

Η σημασία των rest days, είναι καθοριστική. Εκτός από τη γυμναστική, χρειάζεσαι και την ξεκούραση. Αν οι μύες σου είναι πιασμένοι σε μεγάλο βαθμό, αυτό σημαίνει πως δεν είναι έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή προπόνηση. Ένα απλό πιάσιμο είναι ok, αλλά όταν είσαι πολύ πιασμένη είναι σημαντικό να ξεκουραστείς και να μη ζοριστείς παραπάνω.

Jenny.Gr


Όταν η ψυχική σου υγεία δεν βρίσκεται στα καλύτερα της

Η γυμναστική μπορεί να έχει τρομερά οφέλη για τον εγκέφαλο και τη ψυχική σου υγεία, ωστόσο όταν νιώθεις εξαντλημένη ψυχικά, η σωματική άσκηση μπορεί να κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Προτίμησε να εστιάσεις στον εαυτό σου και να πάρεις μια μέρα off προκειμένου να γεμίσεις μπαταρίες και προσέξεις τον εαυτό σου, όπως πρέπει.

Όταν είσαι κρυωμένη / άρρωστη

Πριν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς «δεν είμαι και πολύ χάλια, ας μην χάσω την προπόνηση», σκέψου πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις ημέρες που είσαι άρρωστη να ξεκουράζεσαι. Δεν θα μπορέσεις να γυμναστείς αποτελεσματικά και είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ακόμη περισσότερη εξάντληση έπειτα.

Jenny.Gr


Όταν έχεις κάνει κάποια μικρή επέμβαση

Θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, αλλά ακόμη και μια οδοντοτεχνική διαδικασία θα ήταν αρκετή για να σε κάνει να παραλείψεις την προπόνησή σου. «Το αίμα ρέει στις πληγές», εξηγεί η Liz Wexler, δασκάλα γιόγκα και Pilates, «οπότε αν προσπαθήσετε να γυμναστείτε το πιθανότερο είναι να ζαλιστείτε, ή να αισθανθείτε λιποθυμία ή να επιβραδύνετε τη διαδικασία επούλωσης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το πότε είναι ασφαλές να πάτε ξανά στο γυμναστήριο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.