WELL BEING

Τα 7 fitness trends για το 2023 θα σε κάνουν να λατρέψεις τη γυμναστική


JTeam

26 Ιανουαρίου 2023

Τα 7 fitness trends για το 2023 θα σε κάνουν να λατρέψεις τη γυμναστική
@joja
Ακόμη και αν τα workouts δεν είναι η αγαπημένη σου ώρα της ημέρας, τα παρακάτω trends θα φέρουν ακόμη περισσότερη ευεξία, ενδορφίνες και καλύτερη διάθεση

H γυμναστική δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση. Αρκεί να έχεις βρει τι σου ταιριάζει, τι σε ευχαριστεί και τι να σε κάνει να γυμνάζεσαι χωρίς να σου προκαλεί δυσφορία. Από το να επιλέξεις τον κατάλληλο trainer, για να κάνεις τις ασκήσεις σου σωστά και χωρίς τραυματισμούς, μέχρι και την ώρα που επιλέγεις να κάνεις την προπόνηση σου, όλα έχουν τη σημασία τους.

Τα παρακάτω fitness trends, δεν έχουν ξεχωρίσει τυχαία και υπόσχονται να κάνουν work out σου πιο ευχάριστα, επομένως κράτα σημειώσεις.

Σύντομα και γρήγορα προγράμματα

Σύμφωνα με την Megan Roup, η οποία προπονεί κάποια από τα κορυφαία super models στον κόσμο, όπως η Miranda Kerr & Κarlie Kloss, για το 2023 επιλέγουμε πιο σύντομα, αλλά εξίσου αποτελεσματικά work outs. Η γυμναστική οφείλει να είναι προτεραιότητά μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται προπονήσεις των 90 λεπτών. 30 λεπτά γυμναστικής είναι αρκετά για να τονώσεις τους μύες σου, και να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Αφιέρωσε 5 λεπτά στο ζέσταμα με cardio για χάσιμο λίπους, 5 στο τέλος της προπόνησης για διατάσεις και επέλεξε στο ενδιάμεσο ασκήσεις για όλο το σώμα ή εστίασε σε κάθε μέρος χωριστά. Τα πιο σύντομα και γρήγορα work outs, είναι πιο ρεαλιστικά και σίγουρα «βγαίνουν» πιο άνετα, με αποτέλεσμα μπορείς να τα βάλεις στο πρόγραμμα σου ακόμη και καθημερινά.


Προσάρμοσε το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες σου

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι αποτελέσματα θες. Για παράδειγμα αν επιθυμείς να χάσεις βάρος, η αερόβια γυμναστική είναι απαραίτητη για το πρόγραμμα σου. Από την άλλη, αν περισσότερο θες να εστιάσεις στην γράμμωση και την ενδυνάμωση, οι ασκήσεις με βάρη είναι ιδανικές. Σε αυτό καλό θα ήταν να έχεις και την συμβουλή ειδικού, προκειμένου να μη χάνεις χρόνο και να βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς, τα οποία με τη σειρά τους θα σου δώσουν ακόμη περισσότερο κίνητρο να συνεχίζεις.

Μην υποτιμάς τα digital προγράμματα

Η πανδημία έφερε το digital στην καθημερινότητα, και ήρθε για να μείνει. Τις ημέρες που ίσως δεν έχεις πολύ χρόνο ή όρεξη για προπόνηση στο γυμναστήριο, τα επεξηγηματικά βίντεο που μπορείς να βρεις διαδικτυακά είναι άπειρα και εξίσου αποτελεσματικά. Το 2023 η γυμναστική με digital προγράμματα απογειώνεται και γιατί όχι να δοκιμάσεις από pilates, yoga, μέχρι και personal live προπονήσεις. Και πιο οικονομικές, και δεν χάνεις περιττό χρόνο.


Ασκήσεις λεκάνης

Για το 2023 και όχι μόνο, η γυναικολογική μας υγεία βρίσκεται στο προσκήνιο. Το σώμα μας, έχει πολλούς περισσότερους μύες απ' ότι φανταζόμαστε και οι ασκήσεις για τη λεκάνη μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Όχι μόνο βοηθούν σε περίπτωση εγκυμοσύνης, αλλά δυναμώνουν την ευρύτερη περιοχή, φέρνοντας ακόμη περισσότερη απόλαυση στο σεξ. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι νέες έρευνες, με το 2023 να στρεφόμαστε όλο και περισσότερο στην καλύτερη γυναικολογική μας υγεία.

Λιγότερος εξοπλισμός

Είτε στο γυμναστήριο, είτε στο σπίτι σου, ο εξοπλισμός πλέον που χρειάζεσαι για τα προγράμματα σου είναι ελάχιστος. Κάποια λάστιχα για χέρια και πόδια, μαζί με kettlebells μπορούν να σου προσφέρουν πλήθος ασκήσεων για όλο το σώμα. Τουλάχιστον για τις καθημερινές σου προπονήσεις, τα προγράμματα των 30 λεπτών με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να παραμείνεις σε φόρμα. Φυσικά, προσθέτεις και τις πιο hard προπονήσεις για τις καλύτερες ημέρες και το γυμναστήριο.

Jenny.Gr
@joja


Λιγότερος κόπος, περισσότερη συχνότητα

Δεν χρειάζεται να φτάνεις στα όρια σου. Το "Workout burnout" ήταν ένας όρος που μας απασχόλησε ιδιαίτερα την προηγούμενη χρονιά, και φέτος είναι η στιγμή να γίνουμε λίγο πιο επιεικείς με τους εαυτούς μας. Προσπάθησε να ασκείσαι καθημερινά και όσο αντέχεις, παρά να ακολουθείς σκληρά προγράμματα γυμναστικής, μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Προτεραιότητα στα fun workouts

Όσο και αν η γυμναστική είναι θέμα πειθαρχίας και θέλησης, η οποία σου προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα καλλίγραμμο κορμί, έχει σημασία και να περάσεις καλά. Άλλωστε στο 2023, με άπειρα προγράμματα και κατηγορίες ασκήσεων, όπως επίσης και υπέροχους trainers, γιατί να επιλέξεις κάτι βαρετό; Δεν χρειάζεται να κάνεις αυτή την ώρα της ημέρας σου δύσκολη, απλά επέλεξε προγράμματα που σε ευχαριστούν και περνάς καλά. Μόλις βρεις αυτό που σου ταιριάζει, το σίγουρο είναι πως θα ανυπομονείς για το επόμενο work out σου.

Για το 2023 λοιπόν, μπορείς να πετύχεις περισσότερη ευεξία και καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, καθώς έχεις όλα τα μέσα. Το μόνο που σου λείπει είναι η διάθεση και η πειθαρχία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.