WELL BEING

Χάρη σε αυτές τις 6 νέες συνήθειες που υιοθέτησα, είχα έναν από τους καλύτερους μήνες


JTeam

6 Μαρτίου 2023

Χάρη σε αυτές τις 6 νέες συνήθειες που υιοθέτησα, είχα έναν από τους καλύτερους μήνες
@elegantmademoiselle
(Και προφανώς αναφέρομαι στον Φεβρουάριο)

Δυστυχώς οι εξελίξεις και τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα, δεν αφήνουν περιθώριο για «ήρεμες και ξέγνοιαστες στιγμές». Η επικαιρότητα με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, μονοπωλούν τις σκέψεις και μας προκαλούν αυτό το τόσο έντονο συναίσθημα της θλίψης, του θρήνου και της αγανάκτησης.

Τα τελευταία νέα σε συνδυασμό με τα ήδη προσωπικά προβλήματα που καθένας αντιμετωπίζει, δημιουργούν μια κατάσταση «ασήκωτη», στην οποία οφείλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μη βυθιστούμε ολότελα. Με μηδαμινά αποθέματα έστω, οφείλεις να κάνεις την προσπάθεια για να δημιουργήσεις καλύτερες συνθήκες, και συνήθειες που θα υποστηρίξουν τόσο τη ψυχική, όσο και τη σωματική σου υγεία. Γιατί στις πιο δύσκολες φάσεις, είναι που χρειάζεται να δείξεις πειθαρχία και να ανταμειφθείς με ό,τι πραγματικά σου προσφέρει έστω και λίγη ντοπαμίνη.

Έτσι λοιπόν, έχουμε 6 νέες συνήθειες τις οποίες υιοθετήσαμε και σίγουρα μας χάρισαν έναν καλύτερο μήνα, αλλά και διάθεση για ζωή και επομένως τις μοιραζόμαστε μαζί σου.

Επένδυσε σε ένα καλό βιβλίο

Δεν είναι ότι δεν σου αρέσει το διάβασμα, είναι πως δεν έχεις βρει ένα πραγματικά καλό βιβλίο που να σε ενδιαφέρει και να σε «τραβάει». Ένα καλό βιβλίο, είτε αυτοβελτίωσης, είτε μυθιστόρημα- μπορεί πραγματικά να αποσπάσει το μυαλό σου από κάθε σκέψη, αλλά και να σου δημιουργήσει νέους ορίζοντες. Να σου προκαλέσει συναισθήματα και να σου δώσει ξανά ελπίδα, αλλά και τροφή για σκέψη. Αρκεί να βρεις το κατάλληλο, επομένως ξεκίνα να ψάχνεις best sellers, στη θεματολογία που σε ενδιαφέρει.

Εξέλιξε την καριέρα / εκπαίδευση σου

Δεν υπάρχει κάτι πιο ελπιδοφόρο από μια νέα αρχή. Σκέψου να ξεκινήσεις το μεταπτυχιακό σου, ή να ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα σου προσφέρει γνώσεις, εκπαίδευση, αλλά και κοινωνικοποίηση. Είναι σημαντικό να έχεις κατά νου, πως δεν υπάρχουν όρια στην εξέλιξη και είναι στο χέρι σου να πηγαίνεις ένα βήμα παρακάτω. Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει, σε φάσεις στις οποίες δεν νιώθεις εμπνευσμένη.

Κλείσε θέση για το νέο χόμπι που ήθελες να δοκιμάσεις

Κλείσε θέση για το μάθημα pilates που τόσο ήθελες, πήγαινε στο μάθημα πυγμαχίας που σκεφτόσουν, ή πάρε απλά την απόφαση να βάλεις τον εαυτό σου σε κάτι εντελώς νέο. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για προσαρμογή, αλλά σίγουρα μπορείς να απολαύσεις μια νέα δραστηριότητα, πόσο μάλλον όταν έχεις «ρουτινιάσει» από τις ήδη γνωστές συνήθειες.

Εστίασε το μυαλό σου σε ό,τι ελέγχεις και νιώσε ευγνώμων

Καλώς ή κακώς δεν είναι όλα στο χέρι μας. Γι΄αυτό και ίσως είναι καλύτερο να μην αναλώνεις τις σκέψεις σου θέματα και καταστάσεις τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις, αλλά αντιθέτως εστίασε σε ό,τι μπορείς να αλλάξεις. Παράλληλα μη ξεχνάς τις πρακτικές ευγνωμοσύνης σου, μέσα στη μέρα. Σκέψου τουλάχιστον 3 πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνώμων και προσπάθησε να διατηρήσεις το συναίσθημα.

Βάλε την προπόνηση στη ρουτίνα σου

Είναι θέμα χημείας. Ακόμη και αν δεν σου αρέσει να γυμνάζεσαι, οφείλεις να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου, για να νιώσεις καλύτερα. Επέλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα, με την ένταση που επιθυμείς και δες την αναπνοή σου, τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και τη διάθεση σου, να μεταμορφώνονται μετά από κάθε προπόνηση.

Κάλυψε τις ελλείψεις σου σε βιταμίνες και μέταλλα

Μια εξέταση είναι αρκετή για να σου δείξει τις ελλείψεις σου, αλλά και πως πρέπει να αλλάξεις τη διατροφή σου. Ακόμη και αν χρειαστεί να λάβεις συμπληρώματα, είναι αναγκαίο να έχεις όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί όπως πρέπει, αλλά και για να σε υποστηρίζει στις δύσκολες ημέρες.