WELL BEING

Με αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα wall pilates, θα δυναμώσεις το σώμα σου


JTeam

19 Μαρτίου 2023

Με αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα wall pilates, θα δυναμώσεις το σώμα σου
@samiclarke
Πρόκειται για προγράμματα που αποθεώνονται στο ΤikTok και όχι άδικα

Δοκιμάζουμε κατά καιρούς διαφορετικά προγράμματα γυμναστικής. Άλλωστε είναι σημαντικό να έχουμε ποικιλία ασκήσεων στην προπόνηση μας, προκειμένου να γυμνάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μύες του σώματος μας. Το wall pilates, σου προσφέρει πολλές ασκήσεις, τις οποίες πιθανώς δεν έχεις ξανακάνει (μην αγχώνεσαι είναι πολύ απλές) και αφορούν διαφορετικές περιοχές.

Από την άλλη, αν απλά ψάχνεις επιτέλους την αφορμή για να ξεκινήσεις να κινείς το σώμα σου και να το βλέπεις να δυναμώνει και να αποκτά γράμμωση, τότε και πάλι το wall pilates, είναι ιδανικό να σφίξεις περισσότερο τους μύες σου σταδιακά.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις ίδιες ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε στρώμα, ή μηχανήματα, ωστόσο ο «εξοπλισμός» είναι ο τοίχος, γεγονός που κάνει το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής πολύ πιο προσβάσιμο, αφού μπορείς να το κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου. Ειδικά τις Κυριακές, που πιθανώς να θες να απολαύσεις μια πιο χαλαρωτική προπόνηση.

Σύμφωνα με την Helen O’Leary, φυσιοθεραπεύτρια και διευθύντρια στο Complete Pilates, στο wall pilates, μπορείς να σκεφτείς τον τοίχο ως ένα στήριγμα, παρόμοιο με μια μπάλα ή δαχτυλίδι. Έτσι, οι ασκήσεις καταλήγουν να είναι αρκετά παρόμοιες με ό,τι θα έκανες σε οποιαδήποτε άλλη προπόνηση Pilates — εκτός από κάποιες μικρές διαφορές. «Το Wall Pilates είναι διαφορετικό από το Reformer Pilates, καθώς δεν έχεις τον μηχανισμό των ελατηρίων για να αντισταθείς και να βοηθήσεις την κίνησή σου», λέει η Helen.

Εδώ μπορείς να παρακολουθήσεις ένα εύκολο πρόγραμμα, το οποίο θα σε βάλει στο mood, και στη συνέχεια αν θες κάτι πιο εξειδικευμένο, τσέκαρε το δεύτερο βίντεο:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS