WELL BEING

Αυτές είναι οι σωστές ασκήσεις που θα τονώσουν τους γλουτούς σου (ξέχνα τα καθίσματα)


JTeam

25 Μαρτίου 2023

Αυτές είναι οι σωστές ασκήσεις που θα τονώσουν τους γλουτούς σου (ξέχνα τα καθίσματα)
@krissycela
Σου έχουμε το ιδανικό πρόγραμμα για να χτίσεις τους γλουτούς που ονειρεύεσαι

Όσο ο καιρός ανοίγει, πιθανώς να ονειρεύεσαι ένα σφριγηλό και γραμμωμένο κορμί. Και αυτή η φαντασίωση, απέχει μόλις μια προσπάθεια δρόμο. Κοινώς, είναι ώρα να ακολουθήσεις συστηματικά ορισμένες ασκήσεις, οι οποίες μπορούν εύκολα να τονώσουν τους μύες τους γλουτούς σου και να σου χαρίσουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Το πόσο γρήγορα ανταποκρίνεται στη γράμμωση και τη προπόνηση το σώμα του καθενός, μπορεί να διαφέρει. Ωστόσο όσο συνηθίζεις τις παρακάτω ασκήσεις, τις ακολουθείς εντατικά δίχως να τα παρατάς, αλλά και αυξάνεις τον βαθμό δυσκολίας, τότε θα δεις τους γλουτούς να αλλάζουν και να τονώνονται. Δεν έχεις λοιπόν, παρά να ακολουθήσεις τις παρακάτω ασκήσεις που κάνουν την διαφορά:

Romanian Deadlift

Γι' αυτή την άσκηση θα χρειαστείς βάρος, το οποίο φυσικά θα είναι σταδιακό. Το πιο σημαντικό είναι να σφίγγεις εξ' αρχής τους γλουτούς σου, προκειμένου να προστατέψεις τη μέση σου. Πρόκειται για μια πάρα πολύ απλή άσκηση, αρκεί να έχεις τον έλεγχο του κορμού σου. Θα δεις και παρακάτω στο βίντεο, βήμα - βήμα πως να την εκπληρώσεις σωστά. Συνέχισε με όσες επαναλήψεις μπορείς, και προσπάθησε να βγάλεις τουλάχιστον 3 set.

Split Squat

Εξίσου επιδραστική άσκηση για τους γλουτούς, είναι φυσικά και τα split squats. To βάρος πέφτει στο ένα πόδι, ενώ το άλλο ακουμπά ελαφρά στο σωστό ύψος. Παρατήρησε προσεκτικά τις οδηγίες και μόλις βρεις την κατάλληλη θέση ξεκινάς την άσκηση σταθερά και ήρεμα. Θα δεις μεγάλη διαφορά στους δικεφάλους των ποδιών και φυσικά στους γλουτούς.

Hip Thrust

Δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τη συγκεκριμένη άσκηση στο πρόγραμμα, καθώς όχι μόνο τονώνει αλλά και υψώνει τους γλουτιαίους. Και πάλι θα χρειαστείς βάρος για τη συγκεκριμένη άσκηση, ενώ δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη θέση του κεφαλιού σου.

Πρόκειται για απλές ασκήσεις τις οποίες μπορείς να κάνεις στο γυμναστήριο σου, με απλό εξοπλισμό. Αν θες να πας τη συγκεκριμένη προπόνηση και ακόμη παραπέρα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις και τις 5 ασκήσεις του προγράμματος:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.