WELL BEING

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις, για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση


JTeam

7 Απριλίου 2023

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις, για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση
@fabletics
Αν έχεις σκοπό να εξελίξεις τη φυσική σου κατάσταση, τότε έχε κατά νου και τις παρακάτω συνήθειες που πρέπει να προσέξεις

Το wellness, αλλά και η γυμναστική έχουν γίνει πλέον προτεραιότητα πολλών από εμάς, μιας και μας χαρίζουν καλή διάθεση, αντοχή και δύναμη. Κυρίως έχουν να προσφέρουν πολλά και στην ψυχική μας υγεία, απελευθερώνοντας ορμόνες χαράς και όχι μόνο. Η διαδρομή όμως, προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι θες να τα παρατήσεις, αλλά και συνήθειες που σε κρατούν πίσω.


Αν έχεις σκοπό να αποκτήσεις την καλύτερη φυσική σου κατάσταση, τότε έχε κατά νου και τις παρακάτω συνήθειες που πρέπει να προσέξεις:

Κοιμάσαι αργά

Έχεις βαρεθεί να το ακούς το ξέρω, αλλά ο ύπνος έχει να προσφέρει τόσα πολλά στην φυσική σου κατάσταση και αντοχή. Και αντίθετα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να σου προκαλεί από λιγούρες, χαμηλό μεταβολισμό, στρες, αλλά και έλλειψη ενέργειας. Όλα αυτά σίγουρα, δεν βοηθούν προς τον στόχο σου.

Πίνεις αλκοόλ

Μια ακόμη «αθώα» συνήθεια είναι και το αλκοόλ. Πόσο μάλλον όταν το προτιμάς συχνά. Μπορεί να θεωρείς πως σε χαλαρώνει, αλλά στην πραγματικότητα, αφυδατώνει ιδιαίτερα τον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να σε κάνει να νιώθεις πιο αδύναμη και κουρασμένη. Προτίμησε μη αλκοολούχα ροφήματα, ή αλλιώς φρόντισε να πίνεις περισσότερο νερό, τις ημέρες που επιλέγεις να πιείς.

Μετράς θερμίδες

Μπορεί να ακούγεται βοηθητικό, αν θες να αποκτήσεις μια καλή φυσική κατάσταση- στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι δηλώνουν πως το να μετρούν τις θερμίδες τους καθημερινά, έχει ως αποτέλεσμα να στρεσάρονται περισσότερο αλλά και να μην απολαμβάνουν το φαγητό τους. Είναι βοηθητικό να έχεις μια εικόνα για τις θερμίδες που λαμβάνεις, ωστόσο φρόντισε να μην τις μετράς με ευλάβεια και εμμονή, γιατί δεν θα σε οδηγήσει κάπου αυτή η τακτική. (Το ίδιο ισχύει και για τη ζυγαριά).

Αποφεύγεις τους υδατάνθρακες

Είναι ένα λάθος στο οποίο πέφτουν πολλοί. Για να λειτουργήσει ο οργανισμός αποτελεσματικά χρειάζεται όλα τα στοιχεία, από πρωτεΐνες και βιταμίνες, έως λίπη και υδατάνθρακες. Για την ακρίβεια, οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που σου προσφέρουν και την περισσότερη ενέργεια, για να αποδώσεις αποτελεσματικά σε μια προπόνηση. Δεν χρειάζονται υπερβολές και η καλύτερη ώρα για να τους καταναλώσεις, είναι το πρωί ή το μεσημέρι.

Δεν ξεκουράζεσαι επαρκώς

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο μέσα στις τόσες υποχρεώσεις, αλλά είναι σημαντικό να βρίσκεις χρόνο προκειμένου να χαλαρώνεις και να αφήνεις τον εαυτό σου να ξεκουραστεί όπως έχει ανάγκη. Τις ημέρες που το σώμα σου είναι καταπονημένο ή είσαι πιασμένη από μια προηγούμενη προπόνηση, δεν χρειάζεται να πιεστείς. Αντιθέτως, πάρε τον χρόνο σου να ξεκουραστείς όπως πρέπει, προκειμένου να επανέλθεις δυναμικά.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.