WELL BEING

Επανασύνδεση με πρώην: Πότε είναι μια καλή απόφαση;


JTeam

7 Απριλίου 2023

Επανασύνδεση με πρώην: Πότε είναι μια καλή απόφαση;
Τελικά, πότε δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες σε μια σχέση ;

Για να ξεκαθαρίσουμε εξ' αρχής τα πράγματα- τις περισσότερες φορές, το να επιστρέψεις σε έναν πρώην σύντροφο, είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Προφανώς υπάρχουν λόγοι που σας οδήγησαν στο τέλος, και τα πισωγυρίσματα θα σου σπαταλήσουν ακόμη περισσότερο χρόνο και ενέργεια σε καταστάσεις που δεν αξίζουν.

Οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις σε μια σχέση όμως, είναι επίσης κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά (και δεν είναι καλό σημάδι), όμως σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, μια επανασύνδεση γίνεται «για καλό». Το ζευγάρι γίνεται ακόμη πιο δυνατό και σίγουρο για τα θέλω και την πορεία του. Πότε μπορείς να γνωρίζεις όμως, αν είναι μια κατάλληλη στιγμή να δώσεις ξανά μια ευκαιρία στη σχέση σου; Αλλά και πότε να αρχίσεις να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να τα ξαναβρείς με πρώην σου;

Όταν «πήρατε το μάθημα σας»

Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε και θα κάνουμε. Δεν μιλάμε για απιστία, αλλά αν κάποια συμπεριφορά σας πλήγωσε και πλέον πιστεύετε ότι ήταν λάθος και επιθυμείτε να πορευτείτε διαφορετικά μαζί, τότε είναι μια πολύ καλή αρχή για να λύσετε ορισμένα προβλήματα (ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε), αλλά και για να βάλετε τα όρια σας σχετικά με το τι ανέχεστε και τι όχι.

Η επικοινωνία μεταξύ σας, είναι πολύ πιο ανοιχτή και εύκολη

Έχει τονιστεί ξανά και ξανά η καθοριστική σημασία της καλής επικοινωνίας σε μια σχέση. Κάποιες φορές το να πέσουν τα τοίχοι και οι άμυνες στον καθένα, συμβαίνει με έναν «βίαιο» και όχι τόσο ευχάριστο τρόπο. Αν υπάρχει η πρόθεση όμως, να διαχειρίζεστε καλύτερα τους τσακωμούς, αλλά και τις ευαισθησίες σας, ίσως η σχέση θα μπορούσε να αποκτήσει νέα μορφή.

Μετανιώνεις για τις συμπεριφορές που σας οδήγησαν στο τέλος

Αν πιστεύεις πως το πρόβλημα στη σχέση δεν είναι το γεγονός ότι μπορεί να μην συμβαδίζετε, ή το ότι θέλετε διαφορετικά πράγματα, και απλώς οι καταστάσεις σας οδήγησαν σε λάθος συμπεριφορές τις οποίες μετανιώνετε- μπορείτε να κάνετε μια συζήτηση γι' αυτό.

Δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου για κανέναν λόγο

Θα ακουστεί κάπως ρομαντικό, αλλά κάποιοι άνθρωποι τελικά είναι προορισμένοι για να υπάρχουν στη ζωή μας και όταν οι σκέψεις σου ακόμη και μετά από καιρό εστιάζουν στον σύντροφο με τον οποίο δεν είστε μαζί- κάτι σημαίνει. Προφανώς δεν μιλάμε για εμμονικές σκέψεις, αλλά για εκείνες που γνωρίζεις, ότι η σχέση δεν έχει τελειώσει και αξίζει να ξαναπροσπαθήσεις.

Προσπαθεί πραγματικά για να κάνει τη σχέση σας «να δουλέψει»

Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για να δίνονται και ειδικά σε εκείνους που το αξίζουν και το διεκδικούν. Αν νιώθεις πως ο πρώην σύντροφος σου, κάνει σημαντικές προσπάθειες για να είστε μαζί και να λύσετε τα προβλήματα σας, γιατί όχι να το ξανασκεφτείς.

Και έχοντας πει όλα αυτά, οφείλουμε να διευκρινήσουμε και πάλι, πως αναφερόμαστε για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν αποτελούν «μια ναρκισστιστική ή τοξική σχέση» η οποία σε πλήγωσε ή σε πρόδωσε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.