WELL BEING

5 green flags πως το σώμα σου λειτουργεί όπως πρέπει και κάτι κάνεις καλά


JTeam

25 Απριλίου 2023

5 green flags πως το σώμα σου λειτουργεί όπως πρέπει και κάτι κάνεις καλά
@soulsyncbody
Αν παρατηρείς όλα τα παρακάτω σημάδια στον οργανισμό σου, τότε βρίσκεται στην αρμονία που πρέπει

Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τόσες πολλές και πολύπλοκες λειτουργίες που πολλά θα μπορούσαν να πάνε λάθος, ειδικά αν δεν φροντίζουμε πτυχές της καθημερινότητας μας, όπως το φαγητό και τις τοξικές συνήθειες.

Σε μια εποχή όπου το wellness βρίσκεται στο προσκήνιο οι πληροφορίες που έχουμε είναι επίσης πολλές, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε ακριβώς τι μπορεί να λειτουργεί καλύτερα για τον δικό μας οργανισμό.

Σε περίπτωση λοιπόν που θες να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού και την ευεξία σου, οφείλεις να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω σημάδια, που δείχνουν πως είσαι σε καλό δρόμο:

O κύκλος της περιόδου σου είναι σταθερός και τακτικός

Αντιθέτως, ένας άστατος κύκλος περιόδου μπορεί να φανερώνει κάποιο παθολογικό πρόβλημα όπως ενδοκρινολογικές διαταραχές (αυξημένη παραγωγή προλακτίνης, υπερέκκριση ινσουλίνης) ή πολυκυστικές ωοθήκες. Είναι σημαντικό να βρεις την ορμονική ισορροπία που χρειάζεσαι, με την βοήθεια ειδικών, προκειμένου να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να ρυθμιστεί σωστά.

Τρως όταν πεινάς και σταματάς όταν χορταίνεις

Θα έχεις παρατηρήσει πως όταν αρρωσταίνουμε για παράδειγμα, συνήθως απεχθανόμαστε το φαγητό ή δεν θέλουμε να φάμε. Η έλλειψη όρεξης για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα σημαντικό δείγμα του οργανισμού μας πως κάτι πηγαίνει λάθος. Αντιθέτως το να πεινάμε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (πχ περίπου 3 με 4 ώρες, ανάλογα τι ήταν το τελευταίο γεύμα μας), αλλά και να σταματάμε το φαγητό όταν χορτάσουμε, βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό μας να ανταπεξέρχεται όπως πρέπει.

Ξυπνάς και νιώθεις ξεκούραστη

Προφανώς αυτό εξαρτάται από το πόσο βάζεις σε προτεραιότητα τον ύπνο σου. Είναι σημαντικό να θέσεις μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάσαι, αλλά και που ξυπνάς. Ίσως χρειαστεί χρόνος, αλλά μόλις ρυθμίζεις την ρουτίνα του ύπνου και καταφέρεις να έχεις 7 με 8 ώρες βραδινού ύπνου, τότε θα μπορείς να ξυπνάς ξεκούραστη και χαλαρή. Διαφορετικά, ίσως πρέπει να εξετάσεις τις βιταμίνες στον οργανισμό σου ή κάποιο αυτοάνοσο.

Η ενέργειά σου κατά την διάρκεια της ημέρας είναι σταθερή

Αν για παράδειγμα το πρωί έχεις μηδαμινή ενέργεια, και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ βρίσκεσαι σε «υπερένταση», κάτι πρέπει να αλλάξεις. Η φυσιολογική ροή της ενέργειας μας, είναι ένα ήρεμο και χαλαρό πρωινό, με την ενέργεια μας να φτάνει στο peek της νωρίς το απόγευμα, και ύστερα και πάλι να χαμηλώνει.

Έχεις καθαρό δέρμα

Αν οι εξάρσεις της ακμής σου σε ταλαιπωρούν ακόμη και τις ημέρες που δεν περιμένεις την περίοδο σου, μπορεί να είναι ένα δείγμα φλεγμονής στο σώμα σου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι έξαρσης της ακμής, και καλό θα ήταν να γνωρίζεις τι συμβαίνει με την βοήθεια ειδικών, προκειμένου να λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.