WELL BEING

5 wellness hacks από την Ιταλία, που ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις και εσύ


JTeam

20 Μαΐου 2023

5 wellness hacks από την Ιταλία, που ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις και εσύ
Για την “dolce vita” μιλά όλο το TikTok και έχει τους λόγους του 


Το Ευρωπαϊκό καλοκαίρι, και τα ταξίδια σε Ιταλία και Ελλάδα, έχουν γίνει όνειρο χιλιάδων Αμερικανών και όχι μόνο. Ερχόμενοι στην μεσογειακές χώρες δεν απολαμβάνουν μόνο ήλιο και θάλασσα, αλλά και ένα lifestyle, το οποίο τους εμπνέει και τους ωθεί σε πιο υγιεινές συνήθειες.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ημέρες στην Ιταλία, σκοπεύουν να ακολουθήσουν και να υιοθετήσουν το ιταλικό lifestyle και στην καθημερινότητα τους. Και πως ακριβώς θα το κάνουν αυτό;

Μέσα από τις 5 βασικές wellness συνήθειες:

Καφές μετά το γεύμα

Μπορεί να απολαμβάνεις τον καφέ σου, ως το πρώτο πράγμα της ημέρας σου, ωστόσο μάλλον ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Όλα δείχνουν πως ο καφές με άδειο στομάχι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, γι’ αυτό και οι περισσότεροι Ιταλοί επιλέγουν να πιουν τον καφέ τους, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα. Και αυτό γιατί η καφεΐνη ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της πέψης της τροφής καθώς αυξάνει τα επίπεδα οξέος στο στομάχι. Διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου περνώντας έτσι, πιο γρήγορα η τροφή από το γαστρικό υγρό.

Απόλαυσε τους υδατάνθρακες

Είναι γεγονός πως υπάρχει μια γενικότερη ενοχή, πίσω από τους υδατάνθρακες. Όχι σε πίτσες, μακαρόνια και ψωμιά συστήνουν οι περισσότεροι, αν θέλεις να έχεις σε ισορροπία το βάρος σου. Ωστόσο αν δεν κανείς υπερβολές στις ποσότητες, δεν έχεις παρά να απολαύσεις τους υδατάνθρακες, οι οποίοι έχουν να σου προσφέρουν ενέργεια, αλλά και καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης.

Ενεργό lifestyle

Αν κάτι ξεχωρίζει στην Ιταλία, είναι πως οι άνθρωποι της πόλης βρίσκονται όλη την ημέρα στο πόδι. Είτε για δουλειές στο κέντρο της, είτε για ψώνια στα μαγαζιά, είτε για να απολαύσουν μια διαδρομή. Το περπάτημα είναι τρόπος ζωής, όπως επίσης και οι πολλές ασχολίες. Γι’ αυτό μάλλον χρειάζονται και τις πολλές μακαρονάδες και τον καφέ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν.

Τοπικά προϊόντα

Δικές τους ντομάτες, κρασιά, λαχανικά, τυριά, νερά, γλυκά, πρώτες ύλες. Τα πάντα σχεδόν στην Ιταλία, είναι τοπικά και φρέσκα προϊόντα, τα οποία πέρα από πολύ πιο γευστικά, είναι πολύ πιο υγιεινά και φρέσκα.

Περισσότερος ρομαντισμός

Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν διαφορετικά τη ζωή. Θα φλερτάρουν περισσότερο, θα δώσουν έμφαση στο γεύμα τους, θα ανάψουν τα κεριά τους, θα απολαύσουν ένα καλό ποτήρι κρασί και φυσικά θα προσέξουν πολύ την εμφάνιση τους. Όλα αυτά οδηγούν σε έναν ρομαντισμό, που κυριαρχεί πιο πολύ στις μεσογειακές χώρες και κάνει την καθημερινότητα λίγο πιο ανάλαφρη και απολαυστική.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.