WELL BEING

Ο διάσημος νευροεπιστήμονας Dr. Daniel Amen σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για γερό εγκέφαλο


JTeam

10 Ιουνίου 2023

Ο διάσημος νευροεπιστήμονας Dr. Daniel Amen σου δίνει τις καλύτερες συμβουλές για γερό εγκέφαλο
O Δρ. έχει αναλάβει κορυφαίους celebrities με ψυχικές ασθένειες

Σε περίπτωση που σου θυμίζει κάτι το όνομα του ή το πρόσωπο του, είναι ο γιατρός που ανέλαβε τον Justin Bieber και τον βλέπουμε για πρώτη φορά στα επεισόδια «Justin Bieber: Seasons». Εκεί ο διάσημος γιατρός αναλαμβάνει την υγεία του Justin, ο οποίος ταλαιπωρείται από ψυχικές διαταραχές, άγχος, κατάθλιψη και εθισμούς.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, ο διάσημος γιατρός μιλά ανοιχτά για όλους εκείνους τους παράγοντες που επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργεία του εγκεφάλου, και μέσα σε αυτές συμπεριέλαβε και τη δημοσιότητα. Ο Dr. Daniel Amen, ειδικός σε θέματα που αφορούν τον εγκέφαλο και την υγεία του, μοιράζεται μέσα από το «The every girl», τις πολυτιμότερες συμβουλές για έναν γερό εγκέφαλο.

Διατήρησε κοινωνικές επαφές

Όπως ο Δρ. Amen αναφέρει, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κοινωνικό ον και έχει ανάγκη την κοινωνικοποίηση. Αντίθετα, η απομόνωση και η έλλειψη κοινωνικοποίησης έχει αρνητικό αντίκτυπο στον εγκέφαλο, ενώ παράλληλα αυξάνει και την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας. Ο εγκέφαλος μας χρειάζεται αλληλεπίδραση, ομιλία, αλλά και επικοινωνία για να λειτουργεί όπως προορίζεται. Σημειώνεται πως η απομόνωση και η μοναξιά, ισούνται με 15 τσιγάρα, ενώ μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη, άγχος, ακόμη και εθισμούς.

Μην εισπνέεις καθαριστικά προϊόντα του εμπορίου

Τα κοινά καθαριστικά είναι γεμάτα με τοξικές ουσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σκληρές τόσο με τη βρωμιά, όσο και με τον οργανισμό. Αυτές οι τοξικές ουσίες, τις οποίες εισπνέουμε, έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν τον εγκέφαλο, ενώ μπορούν ακόμη να προκαλέσουν δυσλειτουργίες και στα κύτταρα, οδηγώντας σε καρκίνο, και άλλες ασθένειες. Έτσι είναι προτιμότερο να επιλέγεται φυσικές εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα το ξύδι, ή να φοράτε μάσκα.

Προστάτεψε το κεφάλι σου από τραυματισμούς

Φρόντισε να φοράς πάντα κράνος όταν βρίσκεσαι σε επικίνδυνο περιβάλλον, ή όταν είσαι πάνω σε μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Οι τραυματισμοί στο κρανίο, έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την εγκεφαλική λειτουργεία, και ακόμη μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο συναισθηματικό τραύμα.

Βάλε προτεραιότητα τον ύπνο σου

Η σύγχρονη ζωή είναι γεμάτη με υποχρεώσεις και απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχεδόν ποτέ τέλος. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να μη χάνεις ώρες από τον ύπνο σου, αλλά αντιθέτως να έχεις σε προτεραιότητα τη βραδινή ξεκούραση, και τις 7 με 9 ώρες ύπνου. Αν δυσκολεύεσαι με τον ύπνο, δοκίμασε συμπληρώματα μαγνησίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.