WELL BEING

5+ 1 αποτελεσματικοί τρόποι για να κρατήσετε τα παιδιά σας δροσερά εν μέσω καύσωνα


JTeam

12 Ιουλίου 2023

5+ 1 αποτελεσματικοί τρόποι για να κρατήσετε τα παιδιά σας δροσερά εν μέσω καύσωνα
Αυτές οι ιδέες κάνουν δουλειά και θα ανακουφίσουν από τη ζέστη παιδιά και μεγάλους

Βρισκόμενοι στην καρδιά του καλοκαιριού και περιμένοντας τον πρώτο καύσωνα που έχει ήδη ξεκινήσει, οφείλουμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να κρατήσουμε τον οργανισμό μας ασφαλή από τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Για τις επόμενες ημέρες αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες ζέστης σε όλη την χώρα και κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Αφού πάρουμε τα πρώτα απαραίτητα μέτρα, τα οποία μπορείς να τσεκάρεις και εδώ, είναι εξίσου σημαντικό να βρούμε τρόπους που θα μας ανακουφίσουν από τη ζέστη και θα μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς. Για τα παιδιά είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνουν σε δροσερό χώρο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα. Γι' αυτό και έχουμε μερικές δημιουργικές και σίγουρα δροσερές προτάσεις για να δοκιμάσετε, αυτές τις ζεστές ημέρες του Ιουλίου.

Σπιτικές γρανίτες ή γιαούρτι σε ξυλάκι

Το κόλπο είναι παλιό και γνωστό. Είτε πρόκειται για πολτοποιημένα και παγωμένα φρούτα, είτε για επιδόρπια γιαουρτιού που τα παγώνεις στην κατάψυξη -είναι η ιδανική επιλογή για να δροσιστείς και παράλληλα να γευτείς ένα υγιεινό σνακ. Επίσης τα παιδιά, ενθουσιάζονται ιδιαίτερα, πόσο μάλλον στο να προσθέσουν τα ξυλάκια, ή τα κουτάλια στα κυπελάκια.

Jenny.Gr

Eδώ μπορείς να βρεις τις τοπ συνταγές για παγωμένα γιαούρτια, γρανίτες και σνακ.

Κρατήστε το αντηλιακό στο ψυγείο

Είναι αυτή η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά και σίγουρα τα παιδιά σας θα την εκτιμήσουν. Ειδικά άμα δεν τους αρέσει το αντηλιακό τουλάχιστον θα τα δροσίζει. Επίσης στο ψυγείο το αντηλιακό διατηρείτε καλύτερα και δεν αλλοιώνεται η σύσταση του.

Καταναλώστε παγωμένα φρούτα

Τα φρούτα πέρα από τις βιταμίνες, την ενυδάτωση και τους ηλεκτρολύτες που προσφέρουν και είναι καθοριστικοί για να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση και τον καύσωνα, μπορούν να μας χαρίσουν και τέλειες γεύσεις μαζί με δροσιά, αν πρώτα τα έχουμε παγώσει.

Φτιάξτε χάρτινους ανεμιστήρες

Χωρίς πολλά υλικά και με λίγη δημιουργική διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας χάρτινους ανεμιστήρες, ενώ τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν στο άκουσμα και στην ιδέα χειροκατασκευής. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να τους φτιάξετε:


Νερόμπομπες

Σε περίπτωση που θέλετε να χαρείτε τη βεράντα ή τον κήπο σας στην σκιά, μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις νερόπομπες. Τα ειδικά αυτά μπαλόνια, που γεμίζουν με νερό και σκάνε μόλις πεταχτούν, θα σας δροσίσουν και θα σας προσφέρουν αμέτρητες στιγμές γέλιου και παιχνιδιού παρέα με τα παιδιά σας.

Δροσιστικά face mists

Αφήστε το δροσιστικό σπρέι για το πρόσωπο στο ψυγείο και αφού παγώσει καλά, ανανεώστε τακτικά τόσο σε εσάς όσο και στα παιδιά σας. Υπάρχουν ακόμη πολλές μυρωδιές που μπορείτε να δοκιμάσετε και πέρα από αναζωογόνηση να έχετε και μια μίνι αρωματοθεραπεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.