WELL BEING

Οδηγός επιβίωσης καύσωνα: Τι μπορείς να κάνεις για να μην ξεμένεις από ενέργεια


JTeam

11 Ιουλίου 2023

Οδηγός επιβίωσης καύσωνα: Τι μπορείς να κάνεις για να μην ξεμένεις από ενέργεια
4 απλά μυστικά από τους ειδικούς για τόνωση και ισορροπημένη ενέργεια, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες

Μπορείς ελεύθερα να παραδεχτείς πως αν περνάς το καλοκαίρι σου σε πόλη, το μόνο που ονειρεύεσαι είναι είτε μια δροσερή παραλία, είτε την στιγμή που απλά θα βρεθείς σπίτι σου με φουλ air condition, δίχως να κάνεις απολύτως τίποτα.

Η καλοκαιρινή σιέστα, είναι αυτό που ζητάμε από τα καλοκαιρινά μεσημέρια μας και αυτό γιατί τα επίπεδα της ενέργειας μας πέφτουν κατακόρυφα. Η ζέστη νιώθουμε να μας εξουθενώνει και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια. Ωστόσο για όλα υπάρχουν λύσεις, οι οποίες μπορούν έστω να βελτιώσουν το πρόβλημα και να μας τονώσουν. Τόσο τον οργανισμό μας, όσο και τα επίπεδα της ενέργειας μας.

  • Προτίμησε μικρότερα και συχνότερα γεύματα.
    Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει είναι σημαντικό να μην καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα φαγητού, ειδικά απότομα. Αντιθέτως για να διατηρήσεις μια ισορροπία στην ενέργεια σου, και χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις προτίμησε τα μικρά και συχνά γεύματα, όπως επίσης και τα πολλά ροφήματα.
  • Παγωμένα ντουζ
    Είναι πολλά τα οφέλη που έχει να σου προσφέρει το παγωμένο ντουζ ή αλλιώς τα «cold plunges» όπως έγιναν γνωστά. Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, μη τα φοβηθείς καθόλου, καθώς ανάμεσα στα πολλά οφέλη που έχει να σου προσφέρει ένα παγωμένο ντουζ, το κυριότερο είναι η τόνωση του οργανισμού και η βελτίωση των επιπέδων της ενέργειας σου.
  • Σπρέι προσώπου με έλαιο μέντας
    Τα face mists έχουν την τιμητική τους για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι άδικα. Πέρα από ενυδάτωση, προσφέρουν αναζωογόνηση και ένα ευχάριστο αίσθημα φρεσκάδας που θα σε ανανεώσει. Ένα έξτρα τιπ για τόνωση, είναι να προσθέσεις και λίγο έλαιο μέντας (προσοχή όμως, να μη έρθει σε επαφή με τα μάτια).
  • Κάνε συχνά διαλείμματα
    Κάποιες φορές είναι σημαντικό απλώς να ακούς το σώμα σου, και να πραγματοποιείς τις ανάγκες του. Αν λοιπόν η ζέστη και εξουθένωση σε έχε καταβάλει, φρόντισε να ξεκουραστείς καλά και να κάνεις συχνά τα απαραίτητα διαλείμματα σου, ακόμη και αν είναι σύντομα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.