image
Pexels
WELL BEING

Summer Ghosting: Πώς να το κάνεις σωστά


Υπάρχει άραγε ευγενικός τρόπος για να εξαφανιστείς από το πρόσωπο που φλέρταρες το καλοκαίρι; Εμείς σου έχουμε μερικά tips για να το κάνεις σωστά
JTeam

1 Αυγούστου 2023

Οι ερωτικές περιπέτειες του καλοκαιριού είτε μπορεί να εξελιχθούν είτε όχι. Το θέμα βέβαια είναι όταν θέλεις να μην συνεχίσεις τη σχέση στην πόλη και να την αφήσεις πίσω στο νησί. Εκεί πρέπει να σκεφτείς καλά ποια βήματα θα ακολουθήσεις για να το κάνεις ευγενικά.

Ειδικά αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία ανθρώπων που δεν θέλεις με τίποτα να πληγώσεις κάποιον, θα δυσκολευτείς να φύγεις αν και γνωρίζεις στην πραγματικότητα ότι δεν ήσουν σε σχέση. Το να κόψεις εντελώς επαφές σίγουρα ακούγεται κάπως απότομο και σκληρό για το άλλο πρόσωπο καθώς οι αμήχανες συζητήσεις δεν είναι ευχάριστες για κανέναν. Εδώ όμως έρχεται το ghosting και πιο συγκεκριμένα το «summer ghosting». Ναι, και το ghosting έχει εποχή!

Εμείς όμως επειδή δεν θέλουμε καλοκαιριάτικα να στεναχωρήσουμε κανέναν, βρήκαμε μια ευγενική μέθοδο για να καταλάβει ο/η άλλος/η ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις μαζί του (ερωτικά τουλάχιστον).

image
Pexels

Μην επιλέξεις να εξαφανιστείς σαν τον Κάσπερ το φαντασματάκι και αφήνεις τον άλλον στο «διαβάστηκε». Αυτή η μάστιγα της εποχής πρέπει επιτέλους να σταματήσει κάπου εδώ. Το να αφήνεις το άλλο πρόσωπο με ερωτηματικά και χωρίς καμία εξήγηση είναι μια οδυνηρή συνθήκη.  Η λύση είναι η αλήθεια και μάλιστα ο ορισμός «semi-ghost» περιγράφει τη στρατηγική που θα ακολουθήσεις δηλαδή, να εξαφανιστείς με ευγένεια ενώ έχεις μιλήσει με ειλικρίνεια. 

Μην το καθυστερείς να μιλήσεις

Αν έχετε επιστρέψει στην πόλη και σου ζητάει συνέχεια να συναντηθείτε και εσύ το αποφεύγεις, μάλλον πρέπει να το κάνεις καθώς μια συζήτηση από κοντά μπορεί να πάει καλύτερα από ένα ξερό μήνυμα. Οι δικαιολογίες κάποτε γίνονται αντιληπτές και με μαθηματική ακρίβεια ίσως δημιουργήσουν ένταση. Αν λοιπόν είσαι σίγουρη ότι θέλεις να δώσεις ένα τέλος σε αυτό το καλοκαιρινό φλερτ, κάντιο άμεσα. 

Διάλεξε τον σωστό τρόπο

Ο τρόπος είναι πολύ σημαντικός και εξαρτάται πόσα πράγματα έχεις μοιραστεί με τον άλλον. Αν εκείνη τη χρονική περίοδο έχεις χρόνο κανόνισε ένα ραντεβού και εξέφρασε όσα νιώθεις με ευγένεια. Να θυμάσαι ότι  όσο περισσότερο ενδιαφέρεται ο άλλος, τόσο πιο official πρέπει να γίνει το semi-ghosting.

image

Να είσαι σύντομος 

Όσο κλισέ και αν ακούγεται το semi-ghosting θέλει να ευχηθείς στον άλλον να είναι καλά. Με απλά λόγια και όχι με πολλές εξηγήσεις, ξεκαθάρισε τη θέση σου και ότι αυτή την περίοδο δεν θα ήθελες να επενδύσεις σε κάποια σχέση. Άλλωστε, η απόρριψη πληγώνει και δημιουργεί συναισθήματα ανασφάλειας. Α! Μην ξεχάσεις να πεις και για τα θετικά στοιχεία που βρίσκεις στον χαρακτήρα του άλλου. 

Τα όρια είναι απαραίτητα

Σημαντικό είναι να μην πέσεις στην παγίδα να πεις ότι θέλεις να μείνετε φίλοι ενώ δεν θέλεις στην πραγματικότητα. Αν δεν θέλεις όντως να ξαναμιλήσετε καλό είναι να βάλεις αυτό το όριο. Δεν είναι απαραίτητο να εξηγήσεις περαιτέρω ή να νιώσεις τύψεις. Πρέπει και ο άλλος να σεβαστεί τόσο τον τρόπο που διαχειρίστηκες μια άβολη κατάσταση και να εκτιμήσει ότι ήσουν ειλικρινής.