WELL BEING

5 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στις διακοπές, ενώ δεν θα έπρεπε


JTeam

6 Αυγούστου 2023

5 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στις διακοπές, ενώ δεν θα έπρεπε
@karajewelll
Όταν έχεις θάλασσα, ήλιο, ξεκούραση και ποτό -τι μπορεί να πάει λάθος;

Τις περιμένεις πως και πως, περνάνε μέσα σε μια στιγμή και μένουν αξέχαστες. Ναι μιλάμε για τις διακοπές. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε στις διακοπές μας. Ωστόσο δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο σε όλα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι προσέξουμε 5 βασικά και συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στις διακοπές, και δεν βοηθούν καθόλου στον σκοπό τους:

Λιώνεις στα social και στο κινητό

Αν δεν έχεις ήδη θέσει timer για τον χρόνο που ξοδεύεις στα social, είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Έχοντας πολύ χρόνο, εύκολα μπορούμε να ξεφύγουμε και τελικά να μείνουμε όλη την ημέρα πάνω από το κινητό μας. Κάτι σχεδόν καταστροφικό, ειδικά για την ψυχική μας υγεία. Κλείσε ειδοποιήσεις, και υποχρεώσεις και μαζί τους άσε και το κινητό στην άκρη.

Αγνοείς τα red flags από τις κακές ταβέρνες

Το τελευταίο πράγμα που θες είναι να πληρώσεις χρήματα για ένα κακό φαγητό. Το οποίο ούτε θα σε χορτάσει, ούτε και θα το ευχαριστηθείς. Πηγαίνοντας σε ένα νέο μέρος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κουζίνα του, ούτε και τις ταβέρνες που αξίζουν. Ωστόσο μπορούμε να αποφύγουμε τροφές υψηλού κινδύνου, όπως τα ωμά (τόσο σε κρέας όσο και ψάρι, θαλασσινά) και τις πολλές σάλτσες. Μη ξεχάσεις να ζητήσεις και συστάσεις, απ' όσους έχουν επισκεφθεί το μέρος.

Ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα από τις πρώτες ημέρες

Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό. Καταλαβαίνω επίσης πως θες «να το ζήσεις στις διακοπές σου». Ωστόσο όλα θέλουν το μέτρο τους, γιατί σε βλέπω δύσκολα τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Κάνε τους υπολογισμούς σου, τσέκαρε τις τιμές και κάνε τις σωστές επιλογές. Δεν χρειάζεται να φύγει μια περιουσία, μέσα σε μια εβδομάδα.

Δουλειά και διακοπές δεν πάνε μαζί

Αγαπάμε την τηλεργασία, και την υποστηρίζουμε φουλ. Ωστόσο μη μπαίνεις στην παγίδα να δουλεύεις και στις διακοπές σου. Είναι άλλη η αίσθηση και η ξεκούραση, όταν για ένα συγκεκριμένο διάστημα δεν σκέφτεσαι καθόλου, όσα σκέφτεσαι κάθε μέρα.

Δεν τρως σωστά

Δεν λέμε να προσέχεις όλα σου τα γεύματα να είναι τέλεια, αλλά μη το παρακάνεις με τη κακή διατροφή. Δεν θα έχεις ενέργεια ούτε για να κάνεις όσα θες, αλλά και θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια που έχεις κάνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.