WELL BEING

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πιεις τον πρώτο καφέ της ημέρας


JTeam

14 Αυγούστου 2023

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πιεις τον πρώτο καφέ της ημέρας
pexels
Ο καφές είναι πρώτη προτεραιότητα πολλών από εμάς κάθε πρωί, αλλά αυτές οι 5 συνήθειες πρέπει να γίνονται πριν από αυτόν

Κάθε πρωί τρέχεις για να προλάβεις να ετοιμαστείς, να είσαι στην ώρα σου για τα πάντα και το μόνο που έχεις πραγματική ανάγκη αλλά ελάχιστο χρόνο για να απολαύσεις, είναι ο καφές σου. Ακριβώς γι' αυτό τείνεις να στριμώχνεις την αγαπημένη σου συνήθεια και να παραλείπεις άλλες αλλά υπάρχουν 5 πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις πάντα πριν πιείς τον πρωινό καφέ σου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τον πρώτο καφέ της ημέρας

Ο χρόνος συνήθως τρέχει νερό από την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι σου μέχρι να φύγεις για τη δουλειά αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάς να κάνεις πρώτα τα παρακάτω πράγματα πριν βάλεις στην κούπα σου τον πρώτο καφέ της ημέρας:

Jenny.Gr
  • Πήγαινε στο μπάνιο

Πριν αρχίσεις να πίνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας, πρέπει να έχεις φροντίσει την ουροδόχο κύστη σου αφού ο καφές θα σου προκαλέσει την ανάγκη να ουρήσεις, οπότε πρέπει να είσαι proactive. Ειδικά, αν κατευθύνεσαι μετά από μερικές βιαστικές γουλιές, προς την πόρτα για να φύγεις για το γραφείο.

  • Ενυδατώσου

Όλη τη νύχτα, το σώμα αφυδατώνεται οπότε πριν πιείς τον πρωινό σου καφέ, καλό είναι να καταναλώσεις έστω 450 γραμμάρια νερού για να αναπληρώσεις του ηλεκτρολύτες.

  • Βούρτσισε τα δόντια σου

Μπορεί να εκπλαγείς γιατί ίσως δεν πλένεις ποτέ τα δόντια σου πριν πιείς καφέ αλλά τα οξέα του καφέ αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών μας και το βούρτσισμά αμέσως μετά την κατανάλωση καφέ μπορεί να είναι καταστροφικό αν θέλουμε αστραφτερά δόντια.

Jenny.Gr
pexels
  • Κατανάλωσε φυτικές ίνες

Αν πιείς καφέ με άδειο στομάχι, μπορεί να ενεργοποιηθεί η κορτιζόλη η οποία προκαλεί αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επειδή αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θες, ξεκίνα τη μέρα με ένα πλούσιο πρωινό από φυτικές ίνες και μετά απόλαυσε με την ησυχία σου, τον πρώτο καφέ της ημέρας.

  • Περίμενε 90' μετά το ξύπνημα

Είναι το ιδανικό σενάριο σύμφωνα με τους ειδικούς, επειδή όταν αργεί να μπει στον οργανισμό η καφεΐνη, επιτυγχάνεται καλύτερη ισορροπία ορμονών. Ξέρουμε όμως ότι μάλλον είναι ακατόρθωτο εκτός κι αν ανήκεις στους πρωινούς τύπους που ξεκινούν τη μέρα τους με διάβασμα και γυμναστική από τις 5:00.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.