WELL BEING

Σχεδόν όλοι έχουμε αυτές τις 3 πρωινές συνήθειες. Μια νευροεπιστήμονας εξηγεί γιατί πρέπει να τις κόψουμε


JTeam

17 Αυγούστου 2023

Σχεδόν όλοι έχουμε αυτές τις 3 πρωινές συνήθειες. Μια νευροεπιστήμονας εξηγεί γιατί πρέπει να τις κόψουμε
Η Emily McDonald από την Αριζόνα εξηγεί όσα πρέπει να ξέρουμε για την υγεία του εγκεφάλου μας

Οι συνήθειες μας, πόσο μάλλον οι πρώτες πρωινές μόλις ξυπνήσουμε και οι τελευταίες πριν κοιμηθούμε, έχουν καθοριστικό ρόλο για την υγεία του εγκεφάλου μας.

Γι΄αυτό και η McDonald θέλησε μέσα από ένα TikTok βίντεο, να μας τονίσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Συγκεκριμένα, έδωσε έμφαση σε 3 βασικές συνήθειες τις οποίες οφείλουμε να προσέξουμε, αλλά και να αποφύγουμε:

  • Μη πιάνεις το κινητό μόλις ξυπνάς
  • Μη προτρέχεις σε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου ή την ημέρα σου
  • Μη καταναλώνεις επεξεργασμένα τρόφιμα

Η χρήση τηλεφώνου, ειδικά όταν γίνεται ως πρώτο πράγμα κάθε πρωί, μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία στις ορμόνες, και κυρίως στην ντοπαμίνη. Μια τέτοια συνήθεια, μας κάνει πιο επιρρεπής σε εθισμούς, και μας ρίχνει σημαντικά τα επίπεδα της ενέργειας μας.

Η δεύτερη συνήθεια σχετικά με τις αρνητικές σκέψεις, είναι εξίσου σημαντική. Οι πρώτες σκέψεις είναι αυτές που συντονίζουν και την υπόλοιπη ημέρα. Αν ξεκινήσουμε αρνητικά, θα συνεχίσουμε με τέτοια ψυχολογία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Και τέλος η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, πρωί πρωί μπορεί να αυξήσει απότομα την ινσουλίνη στο αίμα, και αυτό με τη σειρά του να δημιουργήσει ανισορροπίες στον εγκέφαλο, συμβάλλοντας στην γρήγορη γήρανση ή στην εμφάνιση παθήσεων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.