WELL BEING

Οι Γαλλίδες πίνουν νερό αγκινάρας για το φούσκωμα και φαίνεται πως βοηθάει


JTeam

9 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Γαλλίδες πίνουν νερό αγκινάρας για το φούσκωμα και φαίνεται πως βοηθάει
Pexels
Βιταμίνη Α, C, Β1, και ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη του «νερού αγκινάρας»

Θα το παραδεχτώ πως ακούγοντας για αγκινάρες, έρχεται στο μυαλό μου, ένα όχι και τόσο γευστικό φαγητό, που παραπέμπει σε μπάμιες και έχω δώσει μεγάλη "μάχη" για να φύγει από το μενού της οικογένειας.

Ωστόσο παραδέχομαι πως το να αφαιρέσουμε τέτοια λαχανικά από την διατροφή, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει, αφού προσφέρουν στον οργανισμό μόνο πολύτιμα οφέλη. Μπορεί λοιπόν, μερικοί να «κράζουμε τις αγκινάρες», στην Γαλλία όμως, τις έχουν εκτιμήσει ιδιαιτέρως, και αυτό γιατί βοηθά στην καλύτερη υγεία του εντέρου και συγκεκριμένα στο φούσκωμα.

Στην Γαλλίδα, το νερό αγκινάρας πρωταγωνιστεί στα wellness trends των ημερών και όχι άδικα, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, προσφέρει βιταμίνη Α, C, Β1, και ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.


Το ζεστό είτε κρύο νερό αγκινάρας, το οποίο συλλέγεται από τον κορμό, τα φύλλα και τα λουλούδια του λαχανικού, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του εντέρου, και του ευρύτερου οργανισμού, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση από το φούσκωμα και τις εντερικές ενοχλήσεις.

Σύμφωνα με το Byrdie μάλιστα, το νερό αγκινάρας δεν είναι πολύτιμο μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια. Στο Βιετνάμ αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά ροφήματα, και φαίνεται να έχει σημαντικά οφέλη και στους πονοκεφάλους, διαβήτη, και την αρθρίτιδα. Μεταξύ άλλων το νερό αγκινάρας, δυναμώνει το ανοσοποιητικό χάρη στην βιταμίνη C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει.

Πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας νερό αγκινάρας

Πέρα από το γεγονός πως μπορείτε να βρείτε σκευάσματα στο εμπόριο σε μορφή τσαγιού, τα οποία έχουν φύλλα αγκινάρας, ή σε κάψουλες -αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε πολύ εύκολα και μόνοι σας ρόφημα αγκινάρας, αποξηραίνοντας τα φύλλα της και έπειτα, βάζοντας τα σε ζεστό νερό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.