Μέθοδοι καθαρισμού της γλώσσας γίνονται αντικείμενο συζήτησης όλο και περισσότερο στον κόσμο του wellness, και όχι άδικα. Ο σωστός και ολοκληρωμένος καθαρισμός στόματος, συμπεριλαμβάνει και τον καθαρισμό της γλώσσας -μια συνήθεια, η οποία μπορεί να είναι καθοριστική για την υγεία του οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα όργανα και το λεμφικό μας σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποβάλλει τυχόν τοξίνες και αχρείαστες ουσίες, οι οποίες έχουν εισέλθει στον οργανισμό μας, προκειμένου να αποτοξινωθούν τα κύτταρα. Ένας από τους τρόπους αποτοξίνωσης είναι και η αποβολή των τοξινών μέσω της βλέννας, στην γλώσσα. Λανθασμένα όμως, οι περισσότεροι από εμάς, παραμελούμε τον καθαρισμό της και άρα απλώς καταπίνουμε και πάλι τις τοξίνες, τις οποίες όλη τη νύχτα ο οργανισμός μας προσπαθούσε να αποβάλλει.
Αντιθέτως όμως, στην περίπτωση που καθαρίζουμε κάθε πρωί την γλώσσα μας, αποφεύγουμε τις περιττές τοξίνες, και βοηθούμε στην πολύ καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να εστιάσει σε άλλα θέματα υγείας που μπορεί να χρειάζονται ενίσχυση.
Εκτός αυτού όμως, ο καθαρισμός γλώσσας, απομακρύνει βακτήρια και τοξίνες, και μας χαρίζει μια πολύ πιο καθαρή αναπνοή, αλλά και λιγότερα στοματικά προβλήματα.
Μερικοί από τους τρόπους καθαρισμού γλώσσας είναι:
Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρείς πως ο καθαρισμός της γλώσσας γίνεται με το πίσω μέρος κάποιας οδοντόβουρτσας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν είναι και πολύ βολικό και πιθανότατα απλώς μεταφέρουμε τα βακτήρια μέσα στο στόμα. Γι' αυτό υπάρχουν ειδικά εργαλεία όπως το γλωσσοπίεστρο, τα οποία κάνουν τον καθαρισμό γλώσσας, πολύ πιο άνετο, σωστό και εύκολο.
Την ίδια ακριβώς δουλειά με ένα γλωσσοπίεστρο, μπορείς να την κάνεις και με ένα κουτάλι. Χρησιμοποίησε το με πλάγιο τρόπο προκειμένου να απομακρύνεις την λευκή επίστρωση της γλώσσας σου, από το βάθος προς τα έξω. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να νιώσεις καθαρή την αναπνοή σου. Σε κάθε περίπτωση βοηθούν και τα στοματικά διαλείμματα. Αλλά αν δεις πως ακολουθείς μια σωστή στοματική υγιεινή και τα προβλήματα συνεχίζουν, ίσως είναι καλύτερο να συμβουλευτείς έναν ειδικό για τυχόν άλλες δυσλειτουργίες.
Να σημειωθεί τέλος, πως για άτομα που αντιμετωπίζουν αυτοάνοσα νοσήματα, είναι προτιμότερο να ρωτήσουν τον γιατρό τους, πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε τακτικές συνήθειες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.