Αν κάθε φορά που τρως, χρειάζεσαι δύο χαρτοπετσέτες: μία για να σκουπίζεις το πρόσωπό σου και μία για να σκουπίζεις τη μύτη σου, τότε ξέρεις καλά τι σημαίνει να θες να απολαύσεις το φαγητό σου, και η καταρροή να μη σε αφήνει.
Σύμφωνα με έρευνα του 2022, δεν είσαι το μόνο άτομο πάνω στη Γη που το παθαίνει, καθώς τα ευρήματα έδειξαν πως το ίδιο συνέβαινε και στο 4% των περίπου 558 συμμετεχόντων.
Τι φταίει και τρέχει η μύτη σου όταν τρως
Για αρχή, θεωρείται ότι ορισμένες τροφές προκαλούν πιο έντονα το παραπάνω. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρούμε ότι η μύτη μας απλώς παίρνει αέρα ή μυρωδιές. Υπάρχουν όμως νεύρα στη μύτη μας, τα οποία βοηθούν στην παραγωγή βλέννας, ώστε να παραμένει υγρή και να βοηθά στη ρύθμιση της ροής του αέρα. Αυτό μπορεί επίσης να διεγερθεί από ορισμένες τροφές, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να κάνουν τη μύτη σας να τρέχει.
Η γευστική ρινίτιδα είναι μια μορφή μη αλλεργικής ρινίτιδας. γενικά παρατηρείται περισσότερο σε ενήλικες άνω των 50 ετών. Συνοδεύεται συνήθως από τα εξής συμπτώματα:
- Καταρροή
- Συμφόρηση ή μπούκωμα
- Φλέγμα στο λαιμό, γνωστό ως οπισθρινική ενστάλαξη
Τροφές που μπορεί να προκαλέσουν γευστική ρινίτιδα
- Καυτερές σάλτσες
- Τζίντζερ
- Πικάντικα φαγητά
- Καυτερές πιπεριές
- Σκόρδο
- Κάρι
- Τσίλι σε σκόνη
Συνήθως, η μύτη σου θα σταματήσει να τρέχει λίγα λεπτά αφού τελειώσεις το φαγητό αλλά ξέρουμε πως η όλη διαδικασία δεν σε αφήνει ποτέ να απολαύσεις 1--% το φαγητό σου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.