WELL BEING

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να πλένουν σωστά τον πρωκτό τους. Εσύ;


JTeam

13 Οκτωβρίου 2023

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν πώς να πλένουν σωστά τον πρωκτό τους. Εσύ;
Τίποτα σε αυτό το άρθρο δεν είναι αυτονόητο

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πιστεύεις ότι ξέρεις πώς γίνονται, και ότι τα κάνεις σωστά. Φαίνεται, όμως, ότι όταν πρόκειται για την σωματική σου υγιεινή, κάπου κάτι χάνεται. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να σε διαφωτίσουμε για την καθαριότητα του πρωκτού σου.

Όπως με κάθε σημείο του σώματος, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος καθαριότητας είναι το ντους. Κι όχι, καθαρισμός δεν σημαίνει απλώς «ρίχνω νερό να τρέξει στην πλάτη και στα οπίσθια, χαϊδεύω με σαπουνάδα και τέλος» - δεν είναι τόσο απλό.

Καταρχάς, χρειάζεται να χρησιμοποιείς υποαλλεργικό σαπούνι για ευαίσθητες επιδερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγεις σίγουρα τους ερεθισμούς. Και τώρα, ώρα για τις όχι τόσο ευχάριστες λεπτομέρειες.

Η καθαριότητα του πρωκτού πρέπει να γίνεται με λεπτή πετσέτα – μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σφουγγάρι για το εξωτερικό των οπισθίων, αλλά για το εσωτερικό, απαιτείται πιο απαλό ύφασμα. Θα χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλά σου, πάνω από τα οποία θα έχεις τυλίξει τη λεπτή πετσέτα, και θα εκτελέσεις τοπικές κινήσεις στο κέντρο του πρωκτού και της γύρω περιοχής μέχρι το όσχεο. Έπειτα, θα ξεπλύνεις με νερό.

Και πρέπει να το κάνεις κάθε φορά στο ντους. Το να σκουπίζεσαι απλώς με υγρομάντηλα, μετά το No.2, δεν αρκεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.