WELL BEING

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα σημάδια της ασθένειας των ούλων!


JTeam

6 Νοεμβρίου 2023

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα σημάδια της ασθένειας των ούλων!
Η ασθένεια των ούλων ένα αρκετά διαδεδομένο οδοντιατρικό ζήτημα που πλήττει εκατομμύρια ενήλικες παγκοσμίως. Ποια είναι όμως τα σημάδια και ποιες οι κύριες αιτίες που προκαλούν την ασθένεια αυτή και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά;

Ποια είναι τα αίτια της αιμορραγίας των ούλων;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιμορραγία των ούλων οφείλεται στην βακτηριακή πλάκα, που συσσωρεύεται διαρκώς και κολλά πάνω στα δόντια, γύρω από αυτά και ανάμεσά τους. Αν η βακτηριακή πλάκα δεν αφαιρεθεί, μπορεί να ερεθίσει τα ούλα, κάτι που οδηγεί σε κοκκίνισμα, αιμορραγία και φλεγμονή, ακόμη και σε έντονο πόνο. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να είναι από το υπερβολικό ή το πολύ έντονο βούρτσισμα, από τη χρήση μιας καινούριας οδοντόβουρτσας, από λάθος χρήση του οδοντικού νήματος ή και από κάποιο φάρμακο.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

Συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο: Το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας, ώστε να εξετάσει τα συμπτώματα και στη συνέχεια θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την καλύτερη για εσάς θεραπεία. Με την τακτική εξέταση μάλιστα μπορεί να εντοπιστούν τα συμπτώματα της ασθένειας των ούλων, ακόμα και αν αυτά δεν είναι εμφανή, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε έγκαιρα τη θεραπεία, προτού η κατάσταση επιδεινωθεί.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο λεπτά: Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων, απαιτείται η αφαίρεση και ο έλεγχος της συσσωρευμένης βακτηριακής πλάκας με την καλή καθημερινή φροντίδα στοματικής υγείας. Η οδοντόκρεμα parodontax είναι σχεδιασμένη για να αντιμετωπίζει τα αίτια της αιμορραγίας των ούλων. Η σύνθεση χαμηλής αποτριβής με διττανθρακικό νάτριο, δρα για να σπάει το φιλμ της βακτηριακής πλάκας που μπορεί να ερεθίζει τα ούλα και να προκαλεί αιμορραγία. Είναι αποδεδειγμένο ότι το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας σωστή τεχνική βοηθάει στην αντιμετώπιση της πλάκας και στη μείωση της αιμορραγίας των ούλων, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων.

Jenny.Gr

Χρησιμοποιείτε μια μαλακή ή πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα: Mια μαλακή οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή και μαλακές στρογγυλές τρίχες σε συνδυασμό με προσεκτικό και σωστό βούρτσισμα, ιδιαίτερα στη γραμμή των ούλων για την αφαίρεση της πλάκας από τα δυσπρόσιτα σημεία, όπως για παράδειγμα ανάμεσα στα δόντια, είναι καθοριστική για την αντιμετώπιση της ασθένειας των ούλων.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι: Τόσο το οδοντικό νήμα όσο και τα ειδικά μεσοδόντια βουρτσάκια αποτελούν δύο πολύ χρήσιμα εργαλεία για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δυσπρόσιτα σημεία, όπως για παράδειγμα ανάμεσα στα δόντια.

Φροντίστε καθημερινά για την καλή στοματική σας υγεία και αντιμετωπίστε την ασθένεια των ούλων με συνέπεια. Ξεκινήστε με σύμμαχό σας τη νέα Parodontax Active Gum Repair, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση των πρησμένων ούλων που αιμορραγούν από την 1η κιόλας εβδομάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επισκεφθείς τον σύνδεσμο εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.