WELL BEING

Μήπως πρέπει να κάνεις γυμναστική χωρίς εσώρουχα; Γυναικολόγος απαντά


JTeam

3 Νοεμβρίου 2023

Μήπως πρέπει να κάνεις γυμναστική χωρίς εσώρουχα; Γυναικολόγος απαντά
Τελικά, τα εσώρουχα ίσως και να μην είναι απαραίτητα

Από το καλοκαίρι, στο TikTok ο κόσμος μιλά για το αν πρέπει να φοράμε εσώρουχα όταν κάνουμε γυμναστική. Κάποιοι, περήφανα αποκαλύπτουν ότι τα αποφεύγουν όσο τίποτα στη Γη, άλλοι επιμένουν ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ κακή ιδέα.

Τελικά, πρέπει να φοράμε εσώρουχα στο γυμναστήριο ή όχι; Υπάρχει σωστό και λάθος; Είναι προαιρετικά; Η γυναικολόγος Τζόντι Χόρτον μίλησε στο PopSugar και έδωσε την απάντηση.

Είτε σου αρέσει, είτε όχι, η γιατρός προτείνει να μη φοράς εσώρουχα όταν γυμνάζεσαι. «Το αιδοίο έχει, από τη φύση του, καλά βακτήρια που σε προστατεύουν από την ανάπτυξη των κακών σε βακτηριακή κολπίτιδα και μυκητιάσεις. Ωστόσο, ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον μετά από μία προπόνηση που θα σε κάνει να ιδρώσεις, ευνοεί τη δημιουργία μολύνσεων», εξήγησε. Τα εσώρουχα, δηλαδή, παγιδεύουν την υγρασία και προκαλούν ερεθισμούς, φαγούρα και την αίσθηση καψίματος.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να φοράς εσώρουχα, προτίμησε τα μεγάλα – με τίποτα στρινγκ και μπραζίλιαν. «Η τριβή με τα μικροσκοπικά εσώρουχα μπορεί να εισάγει E. coli από τον πρωκτό στο αιδοίο, κάτι που οδηγεί σε ουρολοιμώξεις και κολπικές μολύνσεις», εξήγησε η Χόρτον.

Άλλη κακή επιλογή, είναι τα βαμβακερά εσώρουχα, καθώς «παγιδεύουν» την υγρασία. Καλύτερα να φοράς εκείνα που παράγονται από polyester, nylon ή μπαμπού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.