WELL BEING

Έρευνα: Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να αυνανίζονται οι άντρες για να μείνουν υγιείς;


JTeam

24 Ιανουαρίου 2024

Έρευνα: Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να αυνανίζονται οι άντρες για να μείνουν υγιείς;
Πράγματι, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο διάγνωσης με καρκίνο

Έρευνα βρήκε πόσο συχνά πρέπει να αυνανίζονται οι άνδρες μέσα στον μήνα, ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.

Παρά το No Nut November κι άλλες viral «προκλήσεις» στις οποίες συμμετέχουν άνδρες που επιλέγουν να απέχουν από την αυτοϊκανοποίηση για ορισμένα διαστήματα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο αυνανισμός είναι απαραίτητος για λόγους υγείας.

Πόσες φορές πρέπει να αυνανίζονται τον μήνα για να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη, λοιπόν; Έρευνα από το IFLScience λέει τουλάχιστον 21.

Σύμφωνα με την έρευνα, θα μπορούσε να έχει ανάλογη επίδραση στην υγεία με το τρέξιμο και την υγιεινή διατροφή. Συνολικά 31.925 άνδρες έλαβαν μέρος στην εν λόγω μελέτη και η συμπεριφορά τους παρακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια 18 μηνών.

Δεν είναι η μόνη μελέτη και η γνώμη των ειδικών που υποστηρίζει τα οφέλη του τακτικού αυνανισμού στους άνδρες.

Ενώ οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο No Nut November συχνά τον παρουσιάζουν σαν κάτι που κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, σύμφωνα με την ουρολόγο δρ Ρένα Μαλίκ δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.

Η Μαλίκ έχει μιλήσει στο παρελθόν στο Insider και έχει δηλώσει ότι τα οφέλη της εκσπερμάτωσης περιλαμβάνουν τη μείωση του στρες και ενδεχομένως τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Eπικαλέστηκε, μάλιστα, μια μελέτη του 2016 από το European Urology, η οποία έδειξε ότι οι άνδρες ηλικίας 20 και 40 ετών που εκσπερμάτωναν περισσότερες από 21 φορές το μήνα είχαν μικρότερη πιθανότητα να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.