WELL BEING

Κι όμως το χιόνι μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία - 3 αποδεδειγμένα οφέλη του χιονιού στην ψυχολογία


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Κι όμως το χιόνι μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία - 3 αποδεδειγμένα οφέλη του χιονιού στην ψυχολογία
Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη. Οι πολλαπλές και θετικές επιδράσεις του χιονιού στην ανθρώπινη ψυχολογία

Όλα έχουν την ομορφιά τους, αρκεί να μπορέσεις να την δεις. Όσο και αν λαχταράς τις πιο ζεστές και διασκεδαστικές ημέρες, ίσως είναι ευκαιρία να αποδράσεις για ένα ολιγοήμερο ταξίδι στα χιόνια. Κάθε εποχή είναι απαραίτητη, έχει τον συμβολισμό της και κυρίως έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό και την ψυχολογία σου.

Μπορεί πολλές φορές το κρύο και το χιόνι να είναι ταλαιπωρία, αλλά τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να το χαρείς και να αφήσεις όλα τα πολλαπλά οφέλη που έχει στην ψυχική σου υγεία. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν το γνώριζες, το χιόνι:

  • Μπορεί να μειώσει τον σωματικό πόνο και τις φλεγμονές

Κανείς δεν μπορεί αν αμφισβητήσει πως ψυχική και σωματική υγεία συνδέονται. Και η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει πως οι χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι, μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αίσθηση του πόνου, τις φλεγμονές και τα πρηξίματα. Αυτό συμβαίνει καθώς στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνονται τα επίπεδα νορεπινεφρίνης στο αίμα, μίας ορμόνης που δρα ως νευροδιαβιβαστής και μειώνει και ανακουφίζει τον οργανισμό από τον πόνο.

Jenny.Gr
  • Ο χιονοπόλεμος κάνει καλό

Πιθανώς μια από τις αγαπημένες σου παιδικές αναμνήσεις είναι ο χιονοπόλεμος. Το παιχνίδι και μάλιστα το ομαδικό, μπορεί κυριολεκτικά να μετατρέψει την ψυχολογία και τη διάθεση σου. Πόσο μάλλον για τα παιδιά, τα ομαδικά παιχνίδια είναι καθοριστικά στην ψυχοσύνθεση τους. Και το χιόνι, σου δίνει την πιο καλή αφορμή να τα παρατήσεις για λίγο όλα και να γίνεις και πάλι παιδί. Συν μπορείς να κάψεις και θερμίδες αφού στις κρύες θερμοκρασίες ο οργανισμός καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για τις κινήσεις και την σταθεροποίηση της θερμοκρασίας.

  • Η σιωπή και η σύνδεση με τη φύση

Ναι όλα όσα είναι χιονισμένα είναι πιο ήσυχα. Το μέρος και το τοπίο είναι πιο ήρεμο και αυτό δεν είναι ιδέα σου. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το χιόνι έχει τη δυνατότητα να απορροφά έως και το 60% του ήχου. Επομένως η αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας, μπορεί να είναι πολύ πιο έντονη και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για το μυαλό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.