WELL BEING

Το ανάποδο περπάτημα είναι η καλύτερη προπόνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς - και πρέπει να το δοκιμάσεις ASAP


JTeam

9 Μαΐου 2024

Το ανάποδο περπάτημα είναι η καλύτερη προπόνηση, σύμφωνα με τους ειδικούς - και πρέπει να το δοκιμάσεις ASAP
Pexels
Μήπως να περάσεις το σημερινό απόγευμα δοκιμάζοντας αυτό το περπάτημα;

Το περπάτημα μπορεί να ακούγεται απλό, όμως τα οφέλη του για τη σωματική και ψυχική υγεία μας είναι αμέτρητα. Πέρα από ένας καλός τρόπος εκγύμνασης, ειδικά αν βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο και θέλουμε σιγά - σιγά να μπούμε σε πρόγραμμα, βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις από το κεφάλι μας.

Μέχρι σήμερα, όλοι γνωρίζαμε έναν τρόπο για να περπατάμε, πηγαίνοντας μπροστά - υπάρχει λόγος που το διατυπώνουμε. Μια νέα έρευνα, ωστόσο, δείχνει πως το περπάτημα προς τα πίσω είναι μία από τις καλύτερες προπονήσεις που μπορείς να κάνεις κι αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, καλό θα ήταν να το εντάξεις όσο το δυνατόν συντομότερα στο πρόγραμμά του. Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Jenny.Gr
Pexels

Γιατί το περπάτημα προς τα πίσω είναι η γυμναστική που πρέπει να ξεκινήσεις

Το συγκεκριμένο είδος περπατήματος έχει γίνει viral το τελευταίο διάστημα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όμως οι ειδικοί μιλούν εδώ και χρόνια για τη σημαντικότητά του και τα θεαματικά αποτελέσματα που έχει. Αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο για να κάψεις θερμίδες, να γυμνάσεις τα πόδια σου, να δουλέψεις τη συγκέντρωση και τον συντονισμό σου και να αντιμετωπίσεις τους μυϊκούς πόνους.

Το γεγονός ότι δεν έχεις συνεχώς επαφή με το τι υπάρχει πίσω σου, σε βοηθάει να παραμείνεις συγκεντρωμένη στον στόχο σου, την ίδια στιγμή που νιώθεις το κάψιμο στα πόδια σου, διότι γυμνάζονται με διαφορετικό και σίγουρα όχι συνηθισμένο τρόπο. Σύμφωνα με τους γυμναστές, με το να περπατάς προς τα πίσω, γυμνάζεις πιο έντονα τους γλουτούς και τα πόδια σου, ενώ μειώνεις τη δύναμη του πατήματος, ασκώντας έτσι λιγότερη πίεση στα γόνατά σου.

Αντιστρέφοντας το βήμα σου, θα δημιουργήσεις μια νέα πρόκληση για τους μύες στην κοιλιά, τα κάτω άκρα και την πλάτη. Μπορεί να παρατηρήσεις ότι οι γλουτιαίοι μύες κάνουν περισσότερη δουλειά από πριν. Ταυτόχρονα, οι μύες στη γάμπα λειτουργούν διαφορετικά, διότι συστέλλονται και μακραίνουν, αντέχοντας το βάρος του σώματός μας. Με αυτή την αλλαγή θα βελτιώσεις τη φυσική κατάστασή σου.

Jenny.Gr
Pexels

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που περπατούσαν προς τα πίσω τρεις φορές την εβδομάδα για έξι εβδομάδες κατέληξαν να έχουν βελτιωμένη μυϊκή δύναμη του τετρακέφαλου, σε σύγκριση με εκείνους που περπατούσαν προς τα εμπρός στο πλαίσιο της άσκησής τους. Όσοι, μάλιστα, αντιμετώπιζαν προβλήματα με τα γόνατά τους, ανέφεραν πως με αυτή την τεχνική ο πόνος μειώνεται, διότι ασκείται χαμηλότερης έντασης πίεση με αποτέλεσμα να ανακουφίζεται η περιοχή.

Το «ρετρό περπάτημα», όπως αποκαλείται, βοηθάει στην οστεοαρθρίτιδα, στα συμπτώματα της πελματιαίας απονευρωσίτιδας, μειώνει τον πόνο στη μέση και χρησιμοποιείται στην εργοθεραπεία. Το να περπατάς προς τα πίσω για 20 ή 30 λεπτά για τρεις ή παραπάνω φορές την εβδομάδα, μπορεί να αλλάξει το σώμα σου. Ακόμα, βελτιώνεις την ισορροπία σου και ελέγχεις με καλύτερο τρόπο τις σκέψεις σου, διότι ένα λάθος βήμα μπορεί να αποβεί μοιραίο. Συνεπώς, ξεκίνα από σήμερα κιόλας το περπάτημα προς τα πίσω με προσοχή και καλή διάθεση και θα αποζημιωθείς.

Αφού διάβασες για το περπάτημα προς τα πίσω, είναι ώρα να μάθεις και τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερεύνησε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.