WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να ζήσεις περισσότερο; Σίγουρα όχι 10.000


JTeam

16 Αυγούστου 2023

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις για να ζήσεις περισσότερο; Σίγουρα όχι 10.000
Nigel Cohen on Unsplash
Δεν χρειάζονται ούτε 10 χιλιάδες, ούτε 8 χιλιάδες βήματα, αλλά πολύ λιγότερα

Καλά νέα: Όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις 10.000 βήματα για να βελτιώσεις την υγεία σου. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, η οποία ανέλυσε δεδομένα από 17 μελέτες και 226.889 άτομα, τονίζει πως η σημασία του απλού βαδίσματος είναι τεράστια, ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι πολύ.

Οι ειδικοί βρήκαν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 3.967 βήματα για να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια, ανάμεσά τους οι καρδιοπάθειες και το έμφραγμα. Βρέθηκε επίσης ότι αν κάνουμε 1.000 βήματα την ημέρα, περιορίζουμε κατά 15% την πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο.

Αυτό είναι παρήγορο, ειδικά αν προσπαθείς να πετύχεις τον στόχο των 10.000 βημάτων την ημέρα και δεν μπορείς, καθώς ο τρόπος ζωής σου είναι καθιστικός. Φυσικά και δεν σημαίνει πως πρέπει να περπατάς λιγότερο - όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα - απλώς μπορείς να το κάνουμε χωρίς πίεση, έχοντας στο μυαλό σου ότι “τα λίγα βήματα είναι καλύτερα από τα καθόλου βήματα”.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.