WELL BEING

Φαίνεται ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση; 2 αποτελεσματικά tips θα σε βοηθήσουν


JTeam

21 Μαΐου 2024

Φαίνεται ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση; 2 αποτελεσματικά tips θα σε βοηθήσουν
Freepik
Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας, αλλά όχι μόνο

Η αυτοπεποίθηση και το πώς νιώθουμε με τον εαυτό μας γενικότερα έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολυσύνθετο κεφάλαιο που έχει τόσο υποκειμενική όσο και αντικειμενική χροιά. Ο καθένας έχει μια δική του οπτική για το θέμα την ίδια στιγμή που όλοι συμφωνούν με ορισμένα πράγματα.

Αν, λοιπόν, το κομμάτι της αυτοπεποίθησης σε έχει απασχολήσει και εσένα ανά διαστήματα, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που έχεις δεύτερες σκέψεις. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην επιστήμη της ψυχολογίας αναφέρονται δύο στοιχεία που κάνουν τους ανθρώπους να δείχνουν ότι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση - ακόμα κι αν τη συγκεκριμένη ημέρα αυτό δεν ισχύει.

Πρόκειται για απλά πράγματα που, ωστόσο, αν τους δώσουμε την απαραίτητη σημασία, θα καταλάβουμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε με τον εαυτό μας, αλλά και στην εικόνα που περνάμε στους άλλους. Γιατί οι άλλοι βλέπουν πάντα την πλευρά που εμείς εκθέτουμε περισσότερο, είτε άθελά μας είτε ηθελημένα.

Jenny.Gr
Freepik

Οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείχνεις γεμάτη αυτοπεποίθηση

Η στάση του σώματος

Η στάση που έχει το σώμα μας πολλές φορές μαρτυράει πολλά περισσότερα για την προσωπικότητά μας απ’ ότι θα έλεγε το ίδιο το στόμα μας. Το πώς στεκόμαστε, το πώς περπατάμε, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, όταν μιλάμε, ή οι γενικότερες κινήσεις που κάνουμε αποκαλύπτουν πώς αισθανόμαστε εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Μπορεί εμείς να θέλουμε να αποκρύψουμε κάτι, όμως λίγο παρατηρητικός να είναι ο άλλος, θα το καταλάβει από τη στάση που έχει το σώμα μας. Παράλληλα, το να στεκόμαστε σωστά, χωρίς να είμαστε σκυμμένες ή να καμπουριάζουμε, μας βοηθάει να φαινόμαστε πιο ελκυστικές, πέρα από το γεγονός ότι μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Να είσαι ο εαυτός σου

Όχι μόνο θεωρητικά, αλλά πρακτικά. Φόρα τα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα, βάψου όπως σου αρέσει, χτενίσου όπως επιθυμείς και γενικά, κάνε όλα όσα σε βοηθάνε να είσαι ο εαυτός σου, καθώς μόνο έτσι θα είσαι εντάξει με εσένα και δεν θα νιώθεις άγχος και ανασφάλεια για ό,τι λέγεται ή γίνεται γύρω σου.

Η μοναδικότητα που συνοδεύεται από το «εγώ», δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο και αυτός είναι ο λόγος που είναι ανώφελο να προσποιείσαι έναν άλλον χαρακτήρα. Είσαι εσύ και είσαι υπέροχη. Νιώθοντας καλά με τον εαυτό σου, θα νιώσεις τέλεια και με τους γύρω σου και αυτό θα βγει προς τα έξω. Άλλωστε, δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.