WELL BEING

Νιώθεις ότι δεν έχεις φίλους; Αυτές οι 4 συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες


JTeam

21 Μαΐου 2024

Νιώθεις ότι δεν έχεις φίλους; Αυτές οι 4 συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες
Freepik
Μήπως εσύ είσαι τελικά εκείνη που «φρενάρει» την είσοδο νέων προσώπων στη ζωή σου;

Όποια κι αν είναι η ηλικία μας, όλοι έχουμε ανάγκη από ανθρώπους γύρω μας για να συμπορευόμαστε και να μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές της καθημερινότητάς μας. Εκτός από την οικογένεια, ένα εξίσου σημαντικό και αναντικατάστατο κομμάτι είναι οι φίλοι μας, οι άνθρωποι που έχουμε επιλέξει να βρίσκονται στη ζωή μας σαν μια δεύτερη οικογένεια και χαιρόμαστε να περνάμε τον χρόνο μας μαζί τους, τόσο τις καλές όσο και τις κακές ημέρες.

Τι γίνεται, όμως, όταν το κομμάτι της φιλίας απουσιάζει από τη ζωή μας; Μεγαλώνοντας, πολλά από τα δεδομένα που είχαμε στη ζωή μας, γίνονται ζητούμενα, διότι όλα γύρω μας αλλάζουν και εμείς προσπαθούμε να ισορροπήσουμε σε αυτές τις αλλαγές και να προσαρμοστούμε στην εκάστοτε κατάσταση. Πολλές φορές η ζωή προχωράει, όμως οι φίλοι μας μένουν πίσω, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ότι κατοικούν σε άλλη περιοχή, στο ότι απομακρυνθήκαμε ή στο ότι πλέον δεν ταιριάζουμε.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε φίλους στην ενήλικη ζωή μας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο απ’ ότι ήταν στα παιδικά χρόνια μας, όμως σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο και όλοι μπορούμε να το πετύχουμε. Πώς; Οι ειδικοί περιγράφουν τον τρόπο που μπορεί αυτό να συμβεί.

Jenny.Gr
Unsplash

1.Άφησε στην άκρη τα αρνητικά σενάρια

Είσαι ικανή να κάνεις καινούργιους φίλους ακόμα κι αν δεν είσαι 12. Απάλλαξε τον εαυτό σου από οποιοδήποτε αρνητικό σενάριο, το οποίο στέκεται ως εμπόδιο στην πορεία σου και δώσε του την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, βγαίνοντας από την comfort zone. Οι πεποιθήσεις που έχουμε για τον εαυτό μας συχνά μας θέτουν όρια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόμαστε.

2.Δείξε στον άλλον ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για όσα λέει

Όταν συζητάς με έναν άνθρωπο είναι σημαντικό να παρακολουθείς όσα σου λέει κι όχι απλώς να τον κοιτάς να μιλάει. Δώσε σημασία στα λεγόμενά του και κατανόησε τις ανάγκες του, καθώς το ίδιο θα ήθελες να κάνει και αυτός με σένα. Κάπως έτσι, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια φιλία.

3.Να είσαι η πραγματική εκδοχή του εαυτού σου

Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε νέους ανθρώπους, κρύβουμε πλευρές του χαρακτήρα μας, είτε σκόπιμα είτε όχι. Η πραγματική εκδοχή του εαυτού μας είναι και η καλύτερη. Άσε, λοιπόν, τον εαυτό σου ελεύθερο και να είσαι βέβαιη πως αυτό θα εκτιμηθεί.

4.Κάνε κομπλιμέντα

Όλοι θέλουμε να ακούμε όμορφα λόγια για τις πράξεις μας, συνεπώς μια γλυκιά κουβέντα σε έναν άνθρωπο που εκτιμάς ποτέ δεν θα πάει χαμένη, αρκεί να είναι αληθινή. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θέλουμε για τους φίλους μας είναι να νιώθουν άνετα όταν είναι μαζί μας. Έτσι, ένα κομπλιμέντο είναι πάντα καλοδεχούμενο ακόμα κι αν ο άνθρωπος απέναντί μας δεν είναι φίλος μας, αλλά επιθυμούμε να γίνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.