WELL BEING

Τα 5 είδη των πιο τοξικών ανθρώπων του πλανήτη


JTeam

21 Μαΐου 2024

Τα 5 είδη των πιο τοξικών ανθρώπων του πλανήτη
Unsplash
Αυτοί οι άνθρωποι μας κάνουν να δυσανασχετούμε

Μπορεί ο πλανήτης μας να έχει πολλά όμορφα πράγματα να θαυμάσουμε, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα ριζωμένα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία και δεν σταματούν να μας ταλανίζουν, μη αφήνοντάς μας να απολαύσουμε τη ζωή μας χωρίς ανησυχίες και γκρίζες σκέψεις. Μία από τις κατηγορίες αυτών των προβλημάτων είναι τα 5 πιο τοξικά είδη ανθρώπων που συναντάμε εκεί έξω.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε ή να διαχειριστούμε τοξικές συμπεριφορές ανθρώπων, είτε βρισκόμαστε στο περιβάλλον της δουλειάς είτε μέσα στην καθημερινότητά μας είτε στις διακοπές μας. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μας και μας δυσκολεύουν με την αρνητική ενέργειά τους. Σίγουρα τους έχει συναντήσει και εσύ, σίγουρα τους έχουμε συναντήσει και εμείς κατά τη διάρκεια της πορείας μας σε αυτή τη ζωή.

Jenny.Gr
Unsplash

Η λίστα με τους πιο τοξικούς ανθρώπους της κοινωνίας

1.Ο Ναρκισσιστής

Οι Ναρκισσιστές νοιάζονται πραγματικά μόνο για τον εαυτό τους και θεωρούν πως είναι οι καλύτεροι σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Δεν έχουν ενσυναίσθηση και πιστεύουν ότι αποτελούν το επίκεντρο του κόσμου και πως μόνο ό,τι συμβαίνει στη δική τους ζωή έχει ενδιαφέρον και αξία για να συζητηθεί. Συχνά, υποτιμούν τους ανθρώπους γύρω τους λόγω της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς τους.

2.Αυτός που θέλει να τα ελέγχει όλα

Αυτή η κατηγορία ανθρώπου θέλει να ελέγχει ό,τι συμβαίνει γύρω του και να γνωρίζει τα πάντα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θέλει να εκφράζει την άποψή του για ό,τι συμβαίνει κι αν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση, είναι σχεδόν δεδομένο ότι εκείνος θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο. Αυτή η στάση που κρατάει απέναντι στη ζωή, κάνει τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του να νιώθουν ανίκανοι, αφού κάθε φορά που θα πάρουν πρωτοβουλία για κάτι, θα φροντίσει να τους υπενθυμίσει ότι δεν το κάνουν σωστά και ότι μόνο εκείνος ξέρει πώς να ελέγχονται όλα.

3.Η Drama Queen

Μπορεί να προσδιορίζεται ως θηλυκό, όμως είναι βέβαιο πως σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και άνδρες. Είναι οι άνθρωποι που παίρνουν ζωή από το κουτσομπολιό και το δράμα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν τα πάντα στην καθημερινότητά τους πιο δραματικά απ’ ότι είναι. Μπορούν να δημιουργήσουν δράμα σε οποιαδήποτε περίσταση και, μάλιστα, η συμπεριφορά τους να είναι τέτοια που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

4.Ο Παθολογικός ψεύτης

Αυτός ο άνθρωπος έχει το ψέμα στο τσεπάκι του. Δεν πρόκειται για κάποιον αρχάριο που θα πει ένα αθώο ψέμα, αλλά για έναν έμπειρο άνθρωπο που λέει συνεχώς ψέματα και χτίζει γύρω του ένα περιβάλλον που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Παράλληλα με αυτά που λέει, έχει εκπαιδεύσει τη γλώσσα του σώματός του με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προδίδει τα ψέματά του.

5.Αυτός που συνεχώς θυματοποιείται

Δεν μπορεί να χαρεί με τη χαρά κανενός άλλου πέρα από τη δική του και επιδιώκει συνεχώς να θυματοποιείται και να τονίζει την αδυναμία του να κάνει το ο,τιδήποτε. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων θέλει να έχει συνεχώς τα βλέμματα επάνω της κι όταν δεν το καταφέρνει αυτό, μπορεί να επινοήσει αμέτρητα σενάρια, ώστε να είναι στο κέντρο της προσοχής κι όλοι να τον λυπούνται. Επιπλέον, προσπαθεί να μειώσει την αξία των γύρω του και να επηρεάσει αρνητικά την άποψη που έχουν για τον εαυτό τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.