WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 «αθώες» συμπεριφορές που σε κάνουν τοξικό άνθρωπο


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

5 «αθώες» συμπεριφορές που σε κάνουν τοξικό άνθρωπο
Μήπως, τελικά, δεν είναι οι άλλοι τοξικοί και έχεις εσύ το πρόβλημα;

Διαβάζεις διαρκώς άρθρα για τοξικούς ανθρώπους, εσύ βάζεις τη συγκεκριμένη ταμπέλα σε κάθε πρώην που σε πλήγωσε (μην προσπαθήσεις να μας κρυφτείς, σε ξέρουμε) και ίσως δεν έχεις σκεφτεί ότι ίσως, ΙΣΩΣ, να είσαι εσύ αυτό το άτομο.

Ορισμένα πράγματα, όπως το να ακυρώνεις σχέδια τελευταία στιγμή ή να κουτσομπολεύεις, είναι εντάξει αν δεν σου γίνονται συνήθεια. Στην περίπτωση που συμβαίνει το τελευταίο, με λύπη θα σου πούμε ότι γίνεσαι τοξικούλης –όλοι γινόμαστε. Σημασία έχει να το καταλαβαίνουμε και να αλλάζουμε.

Παρακάτω, θα βρεις 5 συμπεριφορές που πρέπει να αλλάξεις τώρα, για να πάψεις να εκμπέμπεις τοξικά vibes.

  • Κοιτάς το κινητό σου όταν σου μιλάνε. Ναι, το κινητό είναι η προέκταση του χεριού σου, ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν είσαι. Ωστόσο, μερικές φορές κάποιος χρειάζεται το 100% της προσοχής σου και, το να μην την έχει, πονάει. Δεν λέμε για τις περιπτώσεις που συζητάτε τι φάγατε για μεσημέρι, αλλά για τις σοβαρές κουβέντες.
  • Διακόπτεις τους άλλους. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να διακόψεις τον συνομιλητή σου και είναι φυσιολογικό. Όταν, όμως, αυτό γίνεται διαρκώς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μη θέλει κανείς να συζητήσει μαζί σου.
  • Ζηλεύεις την επιτυχία των φίλων σου. Θυμάσαι στο επεισόδιο από τα Φιλαράκια, που η Ρέιτσελ και η Φοίβη έλεγαν ότι χαίρονται για τη Μόνικα που παντρεύεται και ζηλεύουν ένα 30%; Δεν της το είπαν ποτέ, το συζήτησαν μόνο μεταξύ τους. Ε, αν δεν χαίρεσαι με τη χαρά των φίλων σου και τους το δείχνεις, μάλλον τους αξίζει κάτι καλύτερο.
  • Ακυρώνεις σχέδια τελευταία στιγμή. Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ακυρώνεις εξόδους τελευταία στιγμή για να μείνεις μέσα και να χουζουρέψεις, ειδικά αν δεν έχεις και την καλύτερη μέρα του κόσμου. Α το κάνεις συνέχεια, όμως, οι φίλοι σου αισθάνονται λες και δεν είναι σημαντικοί για σένα.
  • Έχεις το «σύνδρομο του σωτήρα». Αν είσαι ο άνθρωπος που θέλει να σώσει τους πάντες, που προσπαθεί να τους προστατεύσει όλους και βάζει στην άκρη τον εαυτό του, είσαι και τοξικός. Πρώτον, εξαντλείσαι συναισθηματικά. Έπειτα, δείχνεις στους άλλους ότι δεν τους εμπιστεύεσαι αρκετά και θεωρείς ότι δεν μπορούν να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.