WELL BEING

Αυτό είναι, τελικά, το μυστικό της ευτυχίας και μπορούμε να το αποκτήσουμε όλοι


JTeam

25 Μαΐου 2024

Αυτό είναι, τελικά, το μυστικό της ευτυχίας και μπορούμε να το αποκτήσουμε όλοι
Freepik
Η ευτυχία δεν είναι κάτι άπιαστο

«Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», λέει ένα γνωστό ρητό και εμείς θα συμφωνήσουμε ξεκάθαρα μαζί του. Κι αν η δική μας άποψη δεν σου είναι αρκετή, τότε ίσως να σε πείσει η έρευνα που έγινε στο «Customer Experience» το 2022 και έλαβαν μέρος 12.000 άνθρωποι. Το 78% των συμμετεχόντων υποστήριξαν πως τα χρήματα και η επιτυχία δεν φέρνουν την ευτυχία στους ανθρώπους.

Η Στέφανι Χάρισον, μία ερευνήτρια που ασχολήθηκε και ανέλυσε το θέμα της ευτυχίας για μια δεκαετία, υποστήριξε πως το μυστικό για να είσαι αληθινά ευτυχισμένη είναι να είσαι ο εαυτός του και ακριβώς έτσι να βοηθάς άλλους ανθρώπους.

«Πρέπει να ανακαλύψεις ποια πραγματικά είσαι μακριά από το περιβάλλον που έχει θέσει η κοινωνία για εσένα. Και μετά πρέπει να ανακαλύψεις τον καλύτερο τρόπο να μοιραστείς τα στοιχεία του χαρακτήρα σου με άλλους ανθρώπους. Είναι κάτι που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις κιόλας από σήμερα», δήλωσε.

Η πεποίθηση του να αποκτάς υλικά αγαθά και να εξελίσσεσαι συνεχώς σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα σου δώσει τη χαρά που πιστεύεις ότι θα λάβεις και αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσεις - όσο εντύπωση κι αν σου κάνει. Αντίθετα, η συναναστροφή σου με άλλους ανθρώπους και η βοήθεια που μπορείς να τους παρέχεις - όπως και εκείνοι σε σένα - ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι μικρό, θα αυξήσει τα επίπεδα της ευτυχίας που νιώθεις, διότι θα σου δώσει την ικανοποίηση της προσφοράς.

Jenny.Gr
Pexels/ Guilherme Almeida

«Το να βοηθάμε και να συναναστρεφόμαστε με άλλους ανθρώπους είναι από τις βασικές ανάγκες μας. Είναι ακριβώς όπως η ανάγκη που έχουμε για αγάπη και για αυτοεκτίμηση. Πρέπει, λοιπόν, να υπερβούμε τον εαυτό μας και να νιώσουμε ότι έχει σημασία να κάνουμε τη διαφορά», συμπλήρωσε η Στέφανι Χάρισον.

Ακόμα κι αν είχαμε όλα τα χρήματα και τα υλικά αγαθά που ονειρευόμασταν, αλλά δεν υπήρχε επαφή με άλλους ανθρώπους, ούτε μοιραζόμασταν όσα νιώθουμε και πιστεύουμε με κάποιον, δεν θα ήμασταν ποτέ πραγματικά ευτυχισμένοι. Η προσωπική ευτυχία σχετίζεται άμεσα με τους άλλους ανθρώπους και τη συναναστροφή που έχουμε μαζί τους.

Αν, λοιπόν, νιώθεις πως βρίσκεσαι σε μια φάση ζωής που αναζητάς την ευτυχία, στρέψε το βλέμμα σου στους ανθρώπους που υπάρχουν στο περιβάλλον σου και πρόσφερέ τους βοήθεια με όποιον τρόπο πιστεύεις ότι τη χρειάζονται. Μπορεί για παράδειγμα να θέλουν να ακούσεις όσα τους προβληματίζουν ή να τους δώσει μια συμβουλή για ένα σημαντικό θέμα που τους απασχολεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.