WELL BEING

5 ποιοτικές συνήθειες των Γιαπωνέζων για ευ ζην και μακροζωία


JTeam

2 Ιουνίου 2024

5 ποιοτικές συνήθειες των Γιαπωνέζων για ευ ζην και μακροζωία
Pexels
Μικρές συνήθειες για ένα καλύτερο εγώ απευθείας από την Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός που φημίζεται για τον θετικό τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και γενικότερα για την αισιόδοξη στάση που επιλέγει να κρατάει ό,τι κι αν παρουσιαστεί στην πορεία του. Η ιαπωνική κουλτούρα και συγκεκριμένα ορισμένες συνήθειες που έχουν υιοθετήσει στην καθημερινότητά τους, συμβάλλουν στην υγεία και τη μακροζωία των πολιτών.

Αν ασχολείσαι με το skincare και γενικότερα ενημερώνεσαι για τα νέα του beauty κόσμου, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει κάποια είδηση που αφορά στις Γιαπωνέζες, αφού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τα αποτελεσματικά μυστικά ομορφιάς που έχουν και το ευ ζην. Όποιο κι αν είναι το πρόγραμμα της κάθε ημέρας τους, οι Γιαπωνέζες έχουν μια λίστα από 5 συνήθειες που ακολουθούν ευλαβικά για το καλό της σωματικής και της ψυχικής υγείας τους.

Jenny.Gr
Pexels

5 πράγματα που δεν παραμελούν ποτέ να κάνουν οι Γιαπωνέζες μέσα στην ημέρα τους

-Ζεστό μπάνιο

Αν έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ιαπωνία, τότε σίγουρα έχεις συναντήσει μία από τις 3.000 ιαματικές πηγές. Τα δημόσια μπάνια υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης, ενώ κάθε σπίτι έχει τη δική του μπανιέρα. Οι Γιαπωνέζες δεν παραμελούν ποτέ το ζεστό μπάνιο τους και σύμφωνα με μελέτες αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγος της μακροζωίας τους, αφού το ζεστό νερό κάνει πολύ καλό στην καρδιά, ενώ, παράλληλα, μειώνει το άγχος.

-Λατρεύουν την καθαριότητα

Οι Γιαπωνέζες είναι λάτρεις της καθαριότητας και της τακτοποίησης, συνεπώς δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεις ένα βρώμικο ή ακατάστατο σπίτι. Η ενασχόληση με την καθαριότητα του σπιτιού βρίσκεται καθημερινά στο πρόγραμμά τους, αφού η σκόνη και το χάος τις αποσπούν και εμποδίζουν την παραγωγικότητά τους. Ένας καθαρός χώρος προσφέρει γαλήνη, χαλάρωση, ενώ μας βοηθάει στη συγκέντρωση.

-Καθημερινή άσκηση και stretching

Μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή, ήπια άσκηση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη μακροζωία και την ψυχική υγεία. Αυτός φαίνεται να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ιαπωνία θεωρείται μία από τις χώρες του εξωτερικού με το μεγαλύτερο ποσοστό μακροζωίας. Πέρα από την άσκηση, οι Γιαπωνέζες δεν παραμελούν ποτέ τις διατάσεις και, μάλιστα, φροντίζουν να τις κάνουν περισσότερες από μία φορά την ημέρα.

-Πρωινό ξύπνημα

Μία από τις συνήθειες που είχαν οι παλιότερες γενιές και κάποιοι το συνεχίζουν ως σήμερα, είναι το πρωινό ξύπνημα. Το να ξεκινάς την ημέρα σου από νωρίς και να απολαμβάνεις το φως του ήλιου επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σου, δίνοντάς σου ενέργεια να είσαι πιο παραγωγικός. Ακόμα, ξυπνώντας καθημερινά νωρίς δημιουργείς μια ρουτίνα, που βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σου και σε βάζει σε ένα πρόγραμμα - καθώς ξυπνάς και κοιμάσαι συγκεκριμένες ώρες, με αποτέλεσμα να τα οργανώσεις όλα καλύτερα και να μην έχεις στρες.

-Πίνουν καθημερινά τσάι μάτσα

Οι Γιαπωνέζες λατρεύουν να πίνουν τσάι μάτσα και, μάλιστα, αποτελεί ένα από τα ροφήματα που θα καταναλώσουν κάθε ημέρα. Οι ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό είναι αμέτρητες, αφού πέρα από το γεγονός ότι προλαμβάνει καρδιαγγειακά προβλήματα, ενισχύει τον μεταβολισμό, έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχει θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.