WELL BEING

Πώς θα κοιμηθείτε χωρίς air condition με τον καύσωνα


JTeam

12 Ιουλίου 2024

Πώς θα κοιμηθείτε χωρίς air condition με τον καύσωνα
Freepik
Ο ύπνος το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολo project ειδικά όταν έχει καύσωνα

Ιδρώνουμε, παλεύουμε με τα σεντόνια, ξυπνάμε μέσα στη νύχτα ή δεν μπορούμε καν να αποκοιμηθούμε. Εάν τα παρακάτω σας φαίνονται γνώριμα, τότε οι παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα χωρίς να ανάψετε το κλιματιστικό – ή χωρίς να αναγκαστείτε να σπεύσετε να αγοράσετε ένα!

Tips για καλύτερο ύπνο όταν έξω σκάει ο τζίτζικας

Η καλή νύχτα ξεκινάει… από το πρωί! Αερίστε έξυπνα το σπίτι σας στη διάρκεια της ημέρας, κρατώντας παράθυρα και κουρτίνες κλειστά κατά τις πιο θερμές ώρες και ανοίγοντάς τα μετά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία θα έχει πέσει.

Δροσιστείτε για να αποκοιμηθείτε: Κλασικό αλλά αποτελεσματικό: βάλτε μια νωπή πετσέτα στο ψυγείο και τυλίξτε την γύρω από τα πόδια σας όταν πέσετε για ύπνο. Ακόμη πιο… τολμηρό; Βάλτε το πανωσέντονο στο ψυγείο και σκεπαστείτε με αυτό. Μια πιο hard core συμβουλή που διαβάσαμε στον Ίντερνετ είναι να έχουμε έναν κουβά γεμάτο με κρύο νερό δίπλα στο κρεβάτι και να βυθίζουμε το πόδι μας σε αυτόν για να μας πάρει εύκολα ο ύπνος. Δεν ξέρω πόσο πρακτικό μπορεί να είναι – η πετσέτα ακούγεται πιο safe, αλλά αν θέλει κάποιος να το δοκιμάσει ισχύει ότι τα άκρα συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Επενδύστε στα σωστά υφάσματα: Το καθαρό βαμβάκι και το λινό είναι υφάσματα που «αναπνέουν» και διατηρούν πιο ισορροπημένη θερμοκρασία στο σώμα και το κρεβάτι. Εάν φοράτε πιζάμες, επιλέξτε επίσης 100% βαμβακερό ύφασμα.

Διάβασε τη συνέχεια στο monopoli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.