WELL BEING

8 τρανταχτά σημάδια που μαρτυρούν πως έχεις κάνει λάθος επιλογές ζωής


Άννα Καντζηλιέρη

15 Ιουλίου 2024

8 τρανταχτά σημάδια που μαρτυρούν πως έχεις κάνει λάθος επιλογές ζωής
Unsplash
Ποτέ δεν είναι αργά να τα φτιάξεις όλα από την αρχή

Η αλήθεια είναι πως όταν συμπληρώνεις το 18ο έτος της ηλικίας σου και ξεκινάς το κεφάλαιο που ονομάζεται «ενήλικη ζωή», δεν σου δίνεται κανένα εγχειρίδιο για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι για να πετύχεις. Έχοντας ως συμμάχους άλλες φορές τη λογική κι άλλες φορές το συναίσθημα, ακολουθείς μια διαδρομή, πιστεύοντας ή μάλλον ελπίζοντας να είναι η καλύτερη για εσένα, όμως ποτέ δεν είσαι βέβαιη για το αποτέλεσμα.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το ενδεχόμενο, τα πράγματα να έρθουν διαφορετικά από αυτό που είχες στο μυαλό σου, με αποτέλεσμα να βγεις εκτός προγράμματος. Άλλες φορές είναι εύκολο να επανέλθουμε στο κέντρο μας, άλλες, όμως, είναι αρκετά δύσκολο και χρειάζεται περισσότερη προσωπική δουλειά και επιμονή για να βγούμε από τον «βάλτο» που έχουμε εγκλωβιστεί.

Να σημειωθεί, πως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουμε την επίγνωση ότι βρισκόμαστε στο «λάθος μέρος» σε όλα ή σε κάποια επίπεδα, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε μάταια να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον που δεν νιώθουμε καλά. Και μπορεί εμείς να μην το καταλαβαίνουμε, ωστόσο υπάρχουν 8 τρανταχτά σημάδια, που μαρτυρούν ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία ζωής ASAP. Άλλωστε, μια φορά βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και αναμφισβήτητα πρέπει να έχουμε μια καλή ζωή. Ή έστω να προσπαθήσουμε γι' αυτή.

Jenny.Gr
Unsplash

Αυτά τα 8 πράγματα αποκαλύπτουν ότι είσαι σε λάθος μονοπάτι

1.Όταν οι επιτυχίες σου δεν σε χαροποιούν

Η επιτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χαρά, την ικανοποίηση και την προσωπική επιβράβευση. Όταν, λοιπόν, εσύ τη βιώνεις αδιάφορα, χωρίς να της δίνεις την αξία που της αρμόζει, τότε χάνει το νόημα της. Αν οι επιτυχίες σου - σε οποιοδήποτε κομμάτι - δεν σε γεμίζουν, τότε μήπως έφτασε η στιγμή να καταπιαστείς με ό,τι πραγματικά θα σε κάνει χαρούμενη;

2.Νιώθεις πολύ εύκολα κουρασμένη - ίσως περισσότερο ψυχικά

Πολλές φορές, η ψυχική κούραση τείνει να είναι χειρότερη από τη σωματική. Η διάθεσή σου επηρεάζεται και χάνεις το ενδιαφέρον σου για ό,τι συμβαίνει γύρω σου, με αποτέλεσμα να νιώθεις την ανάγκη να ξαπλώσεις στον καναπέ σου και να μείνεις εκεί για όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Η απογοήτευση σε κυριεύει, ωστόσο, αν δεν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου εσύ, δεν θα σε βοηθήσει κανείς.

3. Υποφέρεις συνεχώς από άγχος

Οι άνθρωποι που δεν έχουν άγχος το 2024 είναι λίγοι. Προσπαθώντας να ισορροπήσεις μεταξύ προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, πολλές φορές χάνεσαι μέσα στις σκέψεις σου και το άγχος σε καταβάλει. Η καθημερινότητά είναι όντως πολύ απαιτητική, όμως η ζωή χωρίς χαρά και μόνο με άγχος δεν είναι καθόλου ωραία. Σκέψου αυτή τη φράση ξανά και ξανά μέχρι να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σου.

4.Νιώθεις ότι πρέπει να δικαιολογήσεις κάθε απόφασή σου

Αν για κάθε άποψη που έχεις ή απόφαση που παίρνεις, πρέπει να έχεις πάντα μαζί και μια δικαιολογία, τότε σίγουρα βρίσκεσαι σε λάθος δρόμο. Κάνε ένα restart και κράτα στη ζωή σου μόνο τους ανθρώπους που σε αποδέχονται και σε καταλαβαίνουν. Οι υπόλοιποι ας υπάρχουν απλώς στον κύκλο σου.

Jenny.Gr
Unsplash


5.Η έμπνευση και η δημιουργικότητα απουσιάζουν από τη ζωή σου

Το να νιώθεις δημιουργικός, να έχεις πάθος για τη ζωή και γενικότερα να καταπιάνεσαι με πράγματα που σε γεμίζουν και σε κάνουν να νιώθεις πλήρης μπορεί να συμβάλει στην καλή ψυχική υγεία. Πρόκειται για μικρές πράξεις που σου δίνουν ενέργεια, χαρά και σε βοηθούν να δεις τη ζωή με αισιοδοξία. Όταν, λοιπόν, η έμπνευση και η δημιουργικότητα απουσιάζουν από την καθημερινότητά του, είναι ένας καλός λόγος για να κατανοήσεις τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά.

6.Νιώθεις ότι όσα κάνεις δεν είναι για σένα, αλλά για κάποιον άλλον

Είναι πολύ ωραίο να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε τους άλλους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες μας και να προσπαθούμε να τις ικανοποιήσουμε. Μπορεί να ενδιαφέρεσαι για την άποψη των άλλων και να αναζητάς ένα θετικό feedback, ωστόσο πρέπει να κατανοήσεις πως ό,τι κι αν κάνεις, το κάνεις για εσένα και για κανέναν άλλον.

7. Εύχεσαι συνεχώς τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στη ζωή σου

Το να φτιάχνεις συνεχώς σενάρια για το πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου, να εύχεσαι να είχες πάρει μια διαφορετική πορεία ή να είχαν έρθει αλλιώτικα τα πράγματα είναι ένα ηχηρό σημάδι ότι η ζωή που ζεις τώρα δεν σε ικανοποιεί και δεν ευχαριστεί. Μπορεί η απόφαση να αλλάξεις τα πάντα να φαντάζει από δύσκολη ως ακατόρθωτη, ωστόσο είναι μονόδρομος. Μην συμβιβάζεσαι με το μέτριο, αφού δεν σε χαροποιεί. Ψάξε να βρεις την πραγματική ευτυχία.

8.Είσαι μονίμως εκνευρισμένη με όλους

Τα νεύρα, η ένταση και ο εκνευρισμός υπάρχουν στη ζωή όλων μας. Όταν, όμως, πλέον έχουν γίνει χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου, σημαίνει πως τίποτα από αυτά που κάνεις δεν σε ικανοποιεί ουσιαστικά. Πρωταρχικός στόχος σου πρέπει να είναι η χαλάρωση και έπειτα η ενδοσκόπηση για το τι ή ποια είναι αυτά που σε ενοχλούν και θα ήταν ωφέλιμο για εσένα να άλλαζες, αν επιθυμείς να ΄ρθει ξανά το χαμόγελο στα χείλη σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.