WELL BEING

3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο


JTeam

26 Ιουλίου 2024

3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
Freepik
Λίγο ο ήχος, λίγο το τσίμπημα, λίγο η ατέλειωτη φαγούρα, τα κουνούπια είναι πολύ ενοχλητικά

Τα κουνούπια είναι συνδυασμένα με το ελληνικό καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικά, αν βρεθούν εντός του σπιτιού μας. Πέρα από τον έντονο κνησμό που μας προκαλούν, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες. Το 2020, ο ΠΟΥ αποκάλυψε πως τα κουνούπια ευθύνονται για τον θάνατο περίπου 700.000 ανθρώπων στον κόσμο ετησίως.

Στο εμπόριο πωλούνται διάφορα απωθητικά κουνουπιών, ωστόσο υπάρχουν εύκολοι τρόποι να τα απομακρύνουμε από το σπίτι μας και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά. Το φως, η θερμότητα, η υγρασία, το χρώμα των ρούχων λειτουργούν σαν μαγνήτης για τα κουνούπια, βάζοντάς μας στο στόχαστρό τους.

Αν, λοιπόν, θέλεις έναν φυσικό τρόπο για να τα απομακρύνεις από το σπίτι σου, παρακάτω θα βρεις εύκολες και αποτελεσματικές συμβουλές.

4 tips για να απομακρύνεις τα κουνούπια από το σπίτι σου

#1 Λεβάντα

Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2002 απέδειξε πως η λεβάντα είναι «εχθρός» των ενήλικων κουνουπιών. Έχει αναλγητικές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να καταπραΰνει και να ανακουφίσει το δέρμα από τον έντονο κνησμό. Αρκούν μόλις μερικά φύλλα φρέσκιας λεβάντας σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου, όπως το σαλόνι και το μπάνιο, για να απαλλαγείς από τα κουνούπια. Το άρωμα που βγάζει τα απωθεί και έτσι εξαφανίζονται από το σπίτι σου.

#2 Έλαιο από θυμάρι

Το έλαιο από θυμάρι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτείς από τα κουνούπια, ενώ, παράλληλα, τα απομακρύνεις από το σπίτι σου. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Από τη μία μπορείς να ανακατέψεις με νερό και να το τοποθετήσεις σε ειδική βάση, ώστε να καθαρίσεις τον χώρο σου από τα κουνούπια, ενώ από την άλλη, πάλι σε ανάμιξη με νερό, μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο και τον κνησμό μετά το τσίμπημα.

#3 Σιτρονέλα

Η σιτρονέλα είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποτελεί συστατικό πολλών προϊόντων που δρουν κατά των κουνουπιών. Στο εμπόριο υπάρχει πλήθος κεριών με σιτρονέλα, ωστόσο παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητά τους. Συνεπώς, συμβουλεύσου κάποιον ειδικό πριν αγοράσεις ένα κερί με άγνωστη σύσταση. Αν η φόρμουλα δεν είναι σωστή, τότε η χρήση του κεριού δεν θα σε προστατέψει από τα ανεπιθύμητα τσιμπήματα των κουνουπιών.

#4 Γαρύφαλλο

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ταιριάζει το γαρύφαλλο στα φαγητά μας, καθώς τα «πλημμυρίζει» από γεύσεις και αρώματα. Ωστόσο, το γαρύφαλλο έχει ακόμα μία ιδιότητα, καθώς αποτελεί σύμμαχό μας ενάντια στα κουνούπια, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά. Ο πρώτος τρόπος είναι να προσθέσουμε ένα - δύο κομμάτια μέσα στον μηχανισμό που μπαίνει στην πρίζα και απωθεί τα κουνούπια (τα τοποθετούμε στη θέση της ταμπλέτας) και το αφήνουμε να δουλέψει. Η επιτυχία είναι εγγυημένη. Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλουμε στο κομοδίνο μας ένα πορτοκάλι και πάνω του να γαντζώσουμε μερικά γαρύφαλλα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο μυρωδιών θα απομακρύνει όλα τα κουνούπια από το σώμα μας και εμείς θα κάνουμε έναν υπέροχο ύπνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.