WELL BEING

Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με το 75% των ταξιδιωτών


JTeam

2 Αυγούστου 2024

Ετοιμάζεσαι για διακοπές; Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις, σύμφωνα με το 75% των ταξιδιωτών
Freepik
Πριν κλειδώσεις την πόρτα πίσω σου και τρέξεις στην παραλία, μην αποφύγεις να το κάνεις

Αν δεν έχεις ήδη ξεκινήσει τις διακοπές σου, σημαίνει πως μετράς αντίστροφα για την ημέρα που θα κλείσεις τη βαλίτσα σου και θα βρεθείς σε κάποιο νησί. Οι βουτιές στα καταγάλανα νερά, η απόλυτη χαλάρωση στην ξαπλώστρα, τα δροσερά κοκτέιλ και τα ηλιοβασιλέματα στριφογυρίζουν στο μυαλό σου, ωστόσο πριν τα ζήσεις στην πραγματικότητα, υπάρχει κάτι βασικό που πρέπει να κάνεις στο σπίτι σου.

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά, αποκάλυψε το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε πριν φύγεις από το σπίτι για τις διακοπές σου. Περισσότερο από το 75% των συμμετεχόντων έδωσαν την ίδια απάντηση, τονίζοντας τη σημαντικότητά της.

Jenny.Gr
Freepik

Τι πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές

Ποιο είναι αυτό; Η καθαριότητα του σπιτιού. Μπορεί αυτή η απάντηση να σε απογοήτευσε ή να σε κούρασε ήδη, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα είναι πρώτιστη ανάγκη να αφήσουμε το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο πίσω μας, ειδικά αν απουσιάζουμε από αυτό για περισσότερες από τέσσερις ημέρες. Το πόρισμα της έρευνας ανέφερε πως το 77% των ανθρώπων πλένει οπωσδήποτε όλα τα ρούχα, το 66% τα πιάτα, το 58% καθαρίζει το μπάνιο και 56% σκουπίζει και σφουγγαρίζει.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάποιο καταναγκαστικό έργο ή ψυχαναγκασμό. Ο λόγος είναι πρακτικός. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων υποστήριξε πως καθαρίζει το σπίτι του πριν τις διακοπές, αφενός γιατί θέλει να είναι σίγουρη πως όλα θα είναι εντάξει μέχρι την επιστροφή και αφετέρου γιατί στην επιστροφή επιθυμεί να βρεθεί σε έναν καθαρό και συγυρισμένο χώρο. Έτσι, οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να είναι χαλαροί και ήρεμοι, χωρίς να χρειαστεί να μπουν απότομα στους γνώριμους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρουν, η αναμονή των διακοπών λειτουργεί ως κίνητρο για την καθαριότητα του σπιτιού. Οι περισσότεροι από αυτούς απολαμβάνουν το καθάρισμα, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν με χαρά τις βαλίτσες τους για τις διακοπές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.