COOL GREECE

Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και επιβλητικό τοπίο: Οι πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου


Ερασμία Αρβανιτά

31 Ιουλίου 2024

Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και επιβλητικό τοπίο: Οι πιο όμορφες παραλίες του Πηλίου
Shutterstock
Αυτές οι παραλίες στο Πήλιο, είναι σαν κόσμημα

Τα τελευταία τρία καλοκαίρια επισκέπτομαι ανελλιπώς το Πήλιο. Και πλέον, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως αυτός ο τόπος τα έχει όλα. Βουνό, θάλασσα και εξαιρετικό φαγητό. Ξέρω, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους το Πήλιο ως χειμερινό προορισμό. Κι εγώ, εάν με ρωτούσες πριν μερικά χρόνια, θα σου έλεγα πως το Πήλιο δεν είναι για καλοκαίρι. Μέγα λάθος. Στο Πήλιο, η μαγεία σε ξεπερνάει τους καλοκαιρινούς μήνες. Και ναι, μπορεί να μην είναι νησί, αλλά θυμίζει νησί, αφού οι μαγευτικές παραλίες του βρέχονται από το Αιγαίο ή τον Παγασητικό Κόλπο.

Μετά από τρία χρόνια και έχοντας γυρίσει αρκετέςπαραλίες στο Πήλιο, ξέρω ότι όλες - ειδικά στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του, είναι εξαιρετικές επιλογές για ατελείωτες καλοκαιρινές βουτιές. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα, τοπία βγαλμένα από παράδεισο και πράσινο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα, θα τα βρεις όλα στις ακτές του Πηλίου.

Αυτές οι παραλίες, είναι σαν κόσμημα.

Νταμούχαρη

Η Νταμούχαρη βρίσκεται στη δυτική ακτή του Πηλίου και είναι απλώς μαγευτική. Η παραλία είναι δίπλα στο ομώνυμο ψαροχώρι και στο βόρειο τμήμα της θα βρεις μια μαρίνα, ενώ στο νότιο τμήμα υπάρχει μια εκπληκτικά όμορφη μικρή παραλία. Φτάνοντας, θα προσέξεις σίγουρα τα μεγάλα λευκά βότσαλά της, που είναι αλλιώς γνωστά και ως «κροκάλες». Εκεί, η χαλάρωση θα φτάσει και άλλο επίπεδο.

Φακίστρα

Για πολλούς, η Φακίστρα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στο Πήλιο. Προσωπικά, είναι η αγαπημένη μου. Η πρόσβαση, δεν θα έλεγα πως δεν είναι τόσο εύκολη, αφού για να φτάσεις στη Φακίστρα πρέπει να κατέβεις ένα μονοπάτι (περίπου 20-30 λεπτά), αλλά αυτό που αντικρίζεις όταν φτάνεις σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Είναι ανοργάνωτη παραλία, οπότε καλό είναι να έχεις πάρει μαζί σου νερό, σνακ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι.

Μυλοπόταμος

Ίσως η πιο γνωστή παραλία του Πηλίου. Ο Μυλοπόταμος, ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο μέρη από έναν μεγάλο βράχο, που σχηματίζει και μια σπηλιά. Έχει γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και υπέροχη θέα. Το τοπίο σου κόβει απλώς την ανάσα. Στον Μυλοπόταμο θα βρεις και beach bar για να πάρεις ό,τι θέλεις. Βέβαια, εάν φυσάει, το κολύμπι θα γίνει δύσκολη υπόθεση.

Άγιοι Σαράντα

Ακόμα μία εξωπραγματική παραλία που θα βρεις στο Πήλιο. Στους Αγίους Σαράντα θα μαγευτείς από το καταπράσινο τοπίο και τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Είναι οργανωμένη, έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ταβέρνα, καφετέριες και beach bar, οπότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Φυσικά, μπορείς να κάτσεις και στο σημείο που είναι ανοργάνωτη, εάν πας προετοιμασμένος. Γενικά, πιάνει κύμα όταν φυσάει, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Παπά Νερό

Απέχει 100 μέτρα από τον παραλία του Αγίου Ιωάννη. Η παραλία Παπά Νερό έχει καταγάλανα νερά, ψιλό βοτσαλάκι, ταβέρνες και καφέ. Το τοπίο σου θυμίζει κάτι από παράδεισο. Εάν φυσάει, ωστόσο, το μπάνιο δεν είναι εύκολο. Εάν αποφασίσεις να την επισκεφτείς, κάνε και μια βόλτα στη γύρω περιοχή, αξίζει