WELL BEING

2 «χρυσά» μυστικά για να φτιάξεις τη σχέση με τον εαυτό σου


JTeam

23 Αυγούστου 2024

2 «χρυσά» μυστικά για να φτιάξεις τη σχέση με τον εαυτό σου
Unsplash
Η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας αποτελεί τη βάση για τα πάντα

Όλοι περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους, τους οποίους αγαπάμε και με τους οποίους θέλουμε να είμαστε καλά και να συμβιώνουμε αρμονικά. Η σχέση μαζί τους τείνει να μας ενδιαφέρει περισσότερο από τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, γεγονός που είναι λάθος. Αν δεν καταφέρουμε πρώτα να χτίσουμε μια υγιή σχέση με εμάς, αυτό θα λειτουργήσει σαν «αγκάθι» σε όλες τις υπόλοιπες συναναστροφές μας.

Ο τρόπος είναι απλός, αρκεί να αλλάξουμε το σκεπτικό μας και να αναθεωρήσουμε για ορισμένα πράγματα. Σε τέτοια θέματα, το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να βγούμε για λίγο από την κατάσταση που ζούμε και να παρατηρήσουμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία.

Συνεχώς εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στους άλλους, όμως τι γίνεται με τον εαυτό μας; Δύο απλές αλλά ουσιαστικές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια υγιή σχέση με εσένα.

Πώς να τα ξαναβρείς με τον εαυτό σου

1.Πέρνα χρόνο μόνος σου

Η μοναξιά σίγουρα δεν είναι κάτι ωραίο, όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον τρόπο να τη διαχειριζόμαστε και κάποιες φορές να την αναζητάμε. Μέσα στη θορυβώδη καθημερινότητα που ζούμε, πρέπει να βρίσκουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας και να αναλογιζόμαστε τις ανάγκες μας. Όσο πιεστικό κι αν είναι το πρόγραμμά μας, τα λεπτά πριν ξεκινήσουμε τη γυμναστική, ο χρόνος που περιμένουμε σε μια ουρά ή η ώρα πριν κοιμηθούμε είναι κάποιες από τις στιγμές που θα μπορούσαμε να αφοσιωθούμε στον εαυτό μας.

Άσε για λίγο το κινητό σου στην άκρη και πέρνα καλά με σένα. Μια δραστηριότητα, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, η ανάγνωση ενός βιβλίου ή μια βόλτα στο αγαπημένο σου μέρος είναι καλές ιδέες για να ξεκινήσεις. Όσο περισσότερο ακούς το σώμα και τις ανάγκες σου τόσο πιο ήρεμα και γαλήνια θα νιώθεις.

2.Χτίσε την εμπιστοσύνη με τον εαυτό σου

Όταν εισέρχεσαι σε καινούργιους κύκλους, γνωρίζεις νέα περιβάλλοντα ή μαθαίνεις από την αρχή πράγματα, συχνά νιώθεις την ανασφάλεια και τον φόβο της αποτυχίας. Η αλλαγή των δεδομένων στη ζωή, η μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη, δεν γίνεται πάντοτε με τους καλύτερους οιωνούς, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσεις.

Βρες τη χαμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, εστίασε στη σκέψη ότι όλα θα πάνε καλά, μείνει αισιόδοξη και θα τα καταφέρεις. Η ανάπτυξη εμπιστοσύνης με τον εαυτό σου είναι το κλειδί για να τα βρεις με εσένα και να βιώσεις με άνεση τη μοναξιά. Αποδέξου αυτή τη δυσφορία και το άγχος που μπορεί να νιώθεις μπροστά στο άγνωστο, πίστεψε στις ικανότητές σου και συνέχισε τον βηματισμό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.