WELL BEING

7 μεγάλες αλήθειες για την κατάθλιψη που ίσως να μην θέλεις να ακούσεις


JTeam

28 Αυγούστου 2024

7 μεγάλες αλήθειες για την κατάθλιψη που ίσως να μην θέλεις να ακούσεις
Unsplash
Η κατάθλιψη είναι δύσκολη αλλά όχι άλυτη υπόθεση

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για την κατάθλιψη. Στις ημέρες μας, όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν θέματα ψυχικής υγείας και χρειάζονται τη βοήθεια ενός ειδικού - άλλοτε και φαρμακευτικής αγωγής - για να βάλουν τις σκέψεις τους σε μια σειρά και να τακτοποιήσουν ή διαχειριστούν διαφορετικά τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

Μία συγγραφέας, η οποία πέρασε κατάθλιψη, μίλησε για τα δικά της βιώματα και τον τρόπο που εκείνη αντιμετώπισε αυτή τη μεγάλη περίοδο της ζωής της. Αναμφισβήτητα, ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπική ιστορία και εμπειρία και κάθε περίπτωση κατάθλιψης είναι διαφορετική, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη γυναίκα μοιράστηκε δημόσια επτά αλήθειες για την κατάθλιψη μέσα από τα δικά της μάτια. Τώρα που βρίσκεται έξω από αυτό το μονοπάτι, είναι σε θέση να δει την ιστορία της από άλλη οπτική και να καταθέσει τα πορίσματά της. Πρόκειται για πράγματα που εκείνη τα έζησε, τα γνωρίζει και τα μοιράζεται για να βοηθήσει όσους βιώνουν μια αντίστοιχη συνθήκη στη ζωή τους.

Όσα μοιράστηκε για την κατάθλιψη

  • #1 Υπήρχαν φυσικά αίτια, αλλά η φαρμακευτική αγωγή βοήθησε πολύ
  • #2 Ναι, είχα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσω στο παρελθόν και δεν το έκανα
  • #3 Είχα καταστροφικές σκέψεις και η ψυχοθεραπεία ήταν αυτή που βοήθησε
  • #4 Μερικές ημέρες δεν πρόσεχα τον εαυτό μου
  • #5 Καταπιανόμουν με πάρα πολλά πράγματα για μεγάλα χρονικά διαστήματα
  • #6 Κοιτούσε με λύπη τον εαυτό μου και λειτουργούσα σαν θύμα
  • #7 Θύμωνα εύκολα με ανθρώπους και πράγματα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.