WELL BEING

Αν το άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς, αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τον ύπνο σου


JTeam

31 Αυγούστου 2024

Αν το άγχος δεν σε αφήνει να κοιμηθείς, αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τον ύπνο σου
Unsplash
Το άγχος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τον ύπνο σου

Πλησιάζει η ώρα να κοιμηθείς, χασμουριέσαι, αλλά αντί για νύστα, εκατομμύρια σκέψεις έχουν έρθει στο μυαλό σου. Ξαπλώνεις, γυρίζεις ξανά και ξανά πλευρό, αλλά είναι μάταιο. Το άγχος σε έχει καταβάλει και όσα συμβαίνουν μέσα στον νου σου δεν σου επιτρέπουν να κλείσεις τα μάτια σου και να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα.

Δεν είσαι μόνος. Πλήθος κόσμου αντιμετωπίζει προβλήματα στον ύπνο του και η κύρια αιτία που δεν μπορεί να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί εγκεφαλικά και σωματικά είναι το άγχος. Μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα να κυλούν ομαλά και ήρεμα, ωστόσο το βράδυ, όταν η πόρτα κλείνει και πέφτεις να κοιμηθείς «σκάνε» όλα μέσα στο μυαλό σου σαν πυροτεχνήματα.

Κάπως έτσι, αντί να ηρεμείς, βρίσκεσαι σε συνεχή ένταση και το πρωινό σου κάθε άλλο παρά γαλήνιο και ωραίο είναι. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ύπνου, υπάρχουν μερικά βοηθητικά tips για να αντιμετωπίσεις το άγχος που εμφανίζεται τις βραδινές ώρες και να δώσεις ένα τέλος σε αυτή την ενοχλητική κατάσταση.

Jenny.Gr
Unsplash

3 tips για να διαχειριστείς το άγχος που δεν σε αφήνει να κοιμηθείς

#1 Ηρέμησε το σώμα σου

Αντί να εστιάζεις σε όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου και να σκέφτεσαι πως ακόμα ένα βράδυ δεν θα κοιμηθείς, προσπάθησε να χαλαρώσεις το σώμα σου. Οι βαθιές αναπνοές, οι λευκοί ήχοι, η χαλαρωτική μουσική, το μασάζ στις πατούσες - εκεί όπου είναι οι νευρικές απολήξεις - είναι κάποιοι αποτελεσματικοί τρόποι για να ηρεμήσεις πριν από την ώρα του ύπνου.

#2 Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι στεκόμαστε εμπόδιο στον εαυτό μας. Άσε για λίγο τις αρνητικές σκέψεις στην άκρη και προσπάθησε να επικεντρωθείς σε όσα καλά συνέβησαν μέσα στην ημέρα σου. Σίγουρα υπάρχουν. Η αισιόδοξη ματιά θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις άλλη ενέργεια και θα γαληνεύσει την ψυχή σου.

#3 Δημιούργησε το ιδανικό περιβάλλον

Το καλύτερο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθείς είναι αυτό που είναι ήσυχο, σκοτεινό και χαλαρό. Ο χαμηλός φωτισμός, τα μοσχομυριστά σεντόνια κι ένα καλό βιβλίο αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Θα σε βοηθήσουν να απομακρυνθείς από τις τοξικές σκέψεις που σε κρατούν ξύπνιο και να κοιμηθείς σε χρόνο dt.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS