WELL BEING

7 απλές συνήθειες για να δυναμώνεις καθημερινά το μυαλό σου


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2024

7 απλές συνήθειες για να δυναμώνεις καθημερινά το μυαλό σου
Unsplash
Όσο περισσότερο κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση τόσο περισσότερο το ωφελείς

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το σώμα μας ως μηχανή, τότε το κεφάλι μας θα ήταν σίγουρα η κεντρική μονάδα. Το μυαλό μας λειτουργεί ως πύργος ελέγχου, αφού δίνει καθημερινά χιλιάδες εντολές, οι οποίες εκτελούνται από το υπόλοιπο σώμα.

Με το πέρασμα των χρόνων, η δύναμη του μυαλού μας τείνει να εξασθενεί και δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως το αλτσχάιμερ. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, οι ειδικοί σε θέματα υγείας επισημαίνουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία του μυαλού μας και να το κρατάμε σε εγρήγορση, διατηρώντας τη λειτουργία του σε άριστο επίπεδο.

Κι αν αυτό πιστεύεις ότι είναι ανέφικτο, οφείλεις να γνωρίζεις ότι υπάρχουν ορισμένες απλές συνήθειες της καθημερινότητας που βοηθούν το μυαλό μας να παραμένει ενεργό και το προστατεύουν από εκφυλιστικές ασθένειες.

Jenny.Gr
Freepik

7 τρόποι για να δυναμώσεις το μυαλό σου

  • 1.Να θέτεις καθημερινά νέες προκλήσεις που χρειάζονται σκέψη, αφοσίωση και συγκέντρωση.
  • 2.Η τακτική άσκηση (τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα) πέρα από το σώμα και την καρδιά, βοηθάει και το μυαλό.
  • 3.Η ενασχόληση με νέες δραστηριότητες. Το να καταπιανόμαστε με πράγματα που μας αρέσουν μας δίνει χαρά, ωφελόντας την ψυχική υγεία μας. Μεγάλο είναι, όμως, το καλό και για το μυαλό μας.
  • 4.Ο διαλογισμός είναι πλέον πολύ διαδεδομένος κι όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που τον εντάσσουν στην ημέρα τους. Μερικά λεπτά ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης αρκούν για να αλλάξει η ενέργεια και το mindset, ενώ παράλληλα ωφελείται το μυαλό.
  • 5.Ο επαρκής ύπνος έχει καθοριστική σημασία για την υγεία μας. Όταν είμαστε ξεκούραστοι, τόσο σωματικά όσο και νοητικά, όλα γύρω μας είναι πιο εύκολα και απλά.
  • 6. Η σωστή διατροφή συνδέεται άμεσα με την καλή υγεία του οργανισμού και με την άρτια λειτουργία του εγκεφάλου.
  • 7.Η ανάγνωση βιβλίων βοηθάει πολύ το μυαλό μας, καθώς διευρύνονται οι ορίζοντες, αποκτάμε νέες εμπειρίες και λαμβάνουμε τροφή για την επεξεργασία καινούργιων δεδομένων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.