WELL BEING FITNESS

Γυμναστείτε κάνοντας Budokon


6 Φεβρουαρίου 2013

Budokon.jpg

Συνδυάστε yoga, πολεμικές τέχνες και διαλογισμό και γυμνάστε σώμα και πνεύμα.

Ακούγεται σαν την γυμναστική που μπορεί να ακολουθεί ένας σούπερ ήρωας αλλά στην πραγματικότητα το ζωικό βασίλειο είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για αυτό το fitness trend που έχει γίνει εδώ και μερικά χρόνια πολύ δημοφιλές σε Αμερική και Βρετανία.

Σύμφωνα με την Daily mail οι διάσημοι κάτοικοι του L.A. όπως η Courteney Cox Arquette και ο πρώην σύζυγος της David, η Jennifer Aniston, η Meg Ryan και το μοντέλο Amber Valletta είναι φανατικοί οπαδοί κι έχουν πολλούς και καλούς λόγους για αυτό. Ο πρώτος και καλύτερος είναι πως μπορείτε να χάσετε μέχρι και 900 θερμίδες μέσα σε μια ώρα, κάτι που δεν πετυχαίνεις εύκολα με άλλη μορφή άσκησης.

Τι είναι όμως το Budokon; Στα Ιαπωνικά σημαίνει «ο τρόπος του πνευματικού πολεμιστή.» Στην ουσία πρόκειται για ένα οργανικό τρόπο επιστροφής στην επιθυμία απόκτησης ενός σώματος που θυμίζει εκείνο το πρώτου ανθρώπου. Οι τεχνικές που εφαρμόζει συνδυάζουν τις κινήσεις και στάσεις των ζώων περπατώντας στα τέσσερα σαν λιοντάρι, ή σαν βάτραχος ή γορίλας.

Ποιες είναι οι αρχές του; Κάθε μάθημα περιστρέφεται γύρω από την yoga, τις πολεμικές τέχνες και τον διαλογισμό. Το σίγουρο είναι ότι κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική εμπειρία. Σκοπός του είναι ο δάσκαλος να μας θυμίσει πως θα συντονιστούμε πάλι με το σώμα μας όπως όταν ήμασταν παιδιά όπου οι κινήσεις μας είχαν μια ρευστότητα και ελαστικότητα.

Επιλέγοντας κάποιος να ασχοληθεί με το Budokon σημαίνει πως έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί και να εξεταστεί με σκοπό την απόκτηση ζώνης. Αυτό που θα πρέπει να περιμένετε με αυτή την δύσκολη αλλά γεμάτη προκλήσεις άσκηση είναι να δείτε το σώμα σας να διατηρείτε πιο νεανικό, πιο γραμμωμένο και να έχει καλύτερη στάση.

Δείτε παρακάτω ένα σχετικό βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=T2RWpyGi_v4

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.