WELL BEING FITNESS

Πριν την προπόνηση...


14 Νοεμβρίου 2013

Τί πρέπει να τρώτε και πόση ώρα πριν;

Δεν είναι θέμα θερμίδων απλά η κατανάλωση γεύματος λίγη ώρα πριν την γυμναστική έχει τεράστιες επιπτώσεις στην απόδοση της προπόνησης σας. Όχι μόνο σας εμποδίζει να γυμναστείτε και να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, επιπλέον καταρρίπτει τους στόχους σας. Όταν πρόκειται για φαγητό πριν από την άσκηση, θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στην ώρα και στην επιλογή του φαγητού.

Δεν έχει σημασία τι ώρα της ημέρας θα επιλέξετε να γυμναστείτε. Φροντίστε να προγραμματίσετε προπόνηση δύο με τρεις ώρες μετά το γεύμα σας. Πηγαίνοντας για άσκηση με φουσκωμένο στομάχι θα έχετε υποτονική ενέργεια και μπορεί να νιώσετε έντονη δυσφορία στο στομάχι σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εμποδίσετε τη διαδικασία της πέψης σας.

Αν έχουν περάσει λίγες ώρες από το τελευταίο γεύμα σας , οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι θα πρέπει να φάτε ένα μικρό snack μία ώρα πριν την προπόνηση σας για να τροφοδοτήσετε σωστά το σώμα σας. Ο συνδυασμός των υδατανθράκων και λίγης πρωτεΐνης, όλα κάτω από 200 θερμίδες, είναι μία καλή λύση. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι αποτελεί μια καλή επιλογή, ρωτήστε το γυμναστή σας. Σε καμία περίπτωση η άσκηση με άδειο στομάχι- ακόμα και όταν γυμνάζεστε νωρίς το πρωί - δεν είναι ιδανική. Το σώμα σας δεν έχει τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την προπόνηση σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.