WELL BEING FITNESS

Tips για το κολυμβητήριο


13 Απριλίου 2014

Απαραίτητα αξεσουάρ για να γυμνάζεστε καλύτερα.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το κολυμβητήριο, για την εβδομαδιαία γυμναστική τους. Το κολύμπι δυναμώνει τους μύες σας, γυμνάζει όλο σας το σώμα και καίει θερμίδες. Είναι ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής που σας το συστήνουμε με κλειστά μάτια. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το μπικίνι που φοράτε στην παραλία για παράδειγμα δεν ενδείκνυται για το κολυμβητήριο. Δείτε την λίστα που ακολουθεί:

1. Sporty ολόσωμο μαγιό

Όταν πάτε στο κολυμβητήριο σκοπός σας είναι να γυμναστείτε και όχι να κάνετε πασαρέλα.Πρέπει λοιπόν να αγοράσετε ένα ολόσωμο μαγιό, σε sportive στιλ. Υπάρχουν συγκεκριμένα μαγιό στην αγορά τα οποία είναι ανθεκτικά στο χλώριο, προστατεύουν το δέρμα και τα σημεία που πρέπει από το χλώριο, καλύτερα από ένα κοινό μπικίνι.

2. Γυαλιά θαλάσσης

Το χλώριο και όλα τα χημικά που υπάρχουν στην πισίνα για να είναι καθαρή μπορεί να κάνουν κακό στα μάτια σας. Ορισμένες ασκήσεις στο κολυμβητήριο απαιτούν να είστε κάτω από το νερό και να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Προστατέψτε τα φορώντας τα ειδικά γυαλιά.

3. Σκουφάκι

Τόσο για την δική σας υγιεινή, όσο και για των άλλων τα μαλλιά σας πρέπει να καλύπτονται. Επίσης προστατεύεται και τα μαλλιά σας από το χλώριο.

4. Σαγιονάρες

Τα πατώματα στο κολυμβητήριο, λόγω της ύπαρξης νερού είναι γεμάτα βακτήρια. Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητες για εσάς, όταν κινείστε στους διαδρόμους ή στα αποδυτήρια. Αποφύγετε τα κλειστά παπούτσια.

5. Προστατέψτε το δέρμα σας

Το χλώριο δεν είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα σας, καθώς την αφυδατώνει. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια ενυδατική κρέμα, την οποία θα την απλώσετε μετά το μπάνιο που θα κάνετε στα αποδυτήρια. Μην περιμένετε να πάτε σπίτι σας, να ξεπλυθείτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.