WELL BEING FITNESS

Tips για ένα γρήγορο περπάτημα


11 Ιουλίου 2014

 Κάθε στιγμή που περπατάτε μπορεί  να προστεθούν 2 ώρες στη ζωή σας, σύμφωνα με έρευνα.  Το ζωηρό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών  παθήσεων, των εγκεφαλικών  επεισοδίων, του διαβήτη τύπου 2 και της κατάθλιψης .  Για να αποκομίσετε τα οφέλη του περπατήματος  χωρίς τραυματισμό, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Φορέστε άνετα  παπούτσια.  Το πόδι σας θα πρέπει να το νιώθετε ελαφρύ και να αναπνέει.  Ψάξτε για παπούτσια που απορροφούν  τους κραδασμούς  στη φτέρνα, σας προσφέρουν  καλή υποστήριξη, και ευελιξία.  Αντικαταστήστε τα  μετά από 3 έως 6 μήνες.
  •  Ξεκινήστε με ζέσταμα.  Κάντε μια βόλτα σε έναν άνετο ρυθμό για 5 έως 10 λεπτά.  Στη συνέχεια,  ανεβάστε την ένταση.
  • Θέστε  στόχους.  Βάλτε έναν στόχο για τέσσερις έως έξι ώρες περίπατο κάθε εβδομάδα.  Εάν είστε αρχάριοι, τότε ο περίπατος σας  καλύτερα να διαρκέσει 20 έως 30 λεπτά. Αν είστε πιο προχωρημένοι, τότε να διαρκέσει μέχρι και 45 λεπτά.
  •  Δώστε προσοχή στην στάση του σώματός σας.  Καθώς περπατάτε, κρατήστε το κεφάλι σας σε μια ευθεία, το στομάχι, και οι ώμοι να είναι χαλαροί.  Σηκώστε το στήθος σας και σφίξτε τους κοιλιακούς σας.
  • Προσέξετε τα πόδια σας.  Τα δάχτυλα των ποδιών και τα γόνατά σας πρέπει να είναι προς τα εμπρός.  Ισιώστε το μπροστινό πόδι σας, αλλά μην κλειδώσετε το γόνατό σας και προσπαθήστε να προσγειωθεί ομαλά. Χρησιμοποιήστε έναν σταθερό βηματισμό για να αποφευχθεί ο υπερβολικός διασκελισμός.
  • Πιέστε και σφίξτε.  Πιέστε τους γλουτούς σας για να συμμετέχουν, ώστε να ενισχύσετε τους μυς σας και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού
  • Χαλαρώστε τους ώμους. Κρατήστε τους ώμους σας χαλαρούς, έτσι ώστε τα χέρια σας να κινηθούν ελεύθερα, για να μην  επιβαρύνετε την πλάτη και τον λαιμό σας .  Κρατήστε τα χέρια σας λυγισμένα. Αυτό θα σας ωθήσει προς τα εμπρός και θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε πιο γρήγορα. Μην χρησιμοποιείτε βάρη χεριών. Επιβαρύνουν τους αγκώνες και τους ώμους σας.
  • Εάν επιλέξτε λόφους, να είστε προσεκτικοί στην κατηφόρα. Για να μετριάσετε την πίεση στα γόνατά σας, χρησιμοποιήστε ένα πιο αργό ρυθμό, κάντε μικρά βήματα και κρατήστε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.