WELL BEING FITNESS

Η σημασία της άσκησης μετά τα 30!


16 Οκτωβρίου 2014

Η δεκαετία των '30 είναι η πύλη προς τη μέση ηλικία. Αν λοιπόν, διανύετε αυτή τη δεκαετία και δεν έχετε εντάξει στην καθημερινότητα σας, τη σωματική δραστηριότητα, τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. Το γυμναστήριο, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή μπορούν να αποτρέψουν ή να ελαχιστοποιήσουν τις επιπλοκές από χρόνιες ασθένειες.

Επίσης, αυτή είναι η δεκαετία, που θα παρατηρήσετε πιθανώς τα πρώτα λεπτά σημάδια της γήρανσης. Ίσως έχετε αρχίσει να παίρνετε βάρος, ή να νιώθετε κουρασμένες κάθε βράδυ όταν γυρνάτε στο σπίτι, επιπλέον θα παρατηρήσετε, ότι το σώμα σας δεν αποθεραπεύεται τόσο γρήγορα, όσο κάποτε. Σε μια θετική σημείωση, πιθανότατα έχετε μια πιο ώριμη στάση προς την υγεία από ό, τι είχατε σε μικρότερη ηλικία, όπου δαπανούσατε χρήματα κυρίως για ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τώρα λοιπόν, είναι η στιγμή για να δημιουργήσετε συνήθειες, που θα διαρκέσουν μια ζωή. Στόχος σας πρέπει να είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός από αερόβια σωματική δραστηριότητα, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και καλά τεντώματα. Εάν εναλλάσσετε τα διάφορα είδη άσκησης, θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε όλες τις μυϊκές ομάδες και θα μειώσει την πιθανότητα της υπερβολικής φθοράς σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος σας.

Μήπως όμως, έχετε άλλες προτεραιότητες; Οι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε τα οφέλη της άσκησης, αλλά από τη στιγμή που διανύετε τη δεκαετία των 30, μπορεί να είστε απασχολημένες ξεκινώντας μια καριέρα ή την ανατροφή μιας οικογένειας. Αν η σωματική δραστηριότητα δεν έχει προτεραιότητα, τότε να αρχίσει να έχει τώρα με τη θέσπιση στόχων. Ξεκινήστε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σιγά-σιγά αυξήστε την αντοχή σας. Για να κρατήσετε ένα πρόγραμμα, μπορείτε να καταγράφετε σε ένα ημερολόγιο, τις ασκήσεις που κάνατε, ώστε να αυξάνετε σταδιακά την ένταση και την διάρκεια. Αθλήματα, όπως τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, σκι, αναζωπυρώνουν τα διάθεση σας. Μη ξεχνάτε ότι, οι μύες σας είναι ικανοί και πιο εκρηκτικοί τώρα, από ό, τι  θα είναι αργότερα.

Τέλος, η ζωή είναι γεμάτη από δικαιολογίες, αλλά η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής σας. Κάνοντας άσκηση, θα σας βοηθήσει να μείνετε νέες και μέσα και έξω, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίστε τις επόμενες δεκαετίες με ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.