WELL BEING FITNESS

Αποκτήστε το τέλειο σώμα κάνοντας γιόγκα


10 Νοεμβρίου 2014

Η γιόγκα στην πλήρη μορφή συνδυάζει φυσικές στάσεις, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμού, και μια ξεχωριστή φιλοσοφία. Μπορείτε και εσείς να μπείτε στους ρυθμούς της, με την εκπομπή «Yoga Rhythm» της Charlie Sales, που προβάλλεται καθημερινά μέσα από το «Body in Balance» στον OTE TV, ένα κανάλι με πλούσιο πρόγραμμα γύρω από την ευεξία και το wellbeing. Επιπλέον, παρακολουθώντας το «Body in Balance» θα απολαύσετε όλα τα είδη γιόγκα, όπως τη  Hatha Yoga και τη VinyasaYoga, που είναι και οι πιο γνωστές μορφές. Δείτε παρακάτω για πιο λόγο αυτά τα δύο είδη είναι τόσο αγαπητά.

Καταρχήν, όσοι λατρεύετε τη γιόγκα, αλλά προτιμάτε να είναι περισσότερο δυναμική, η VinyasaYoga είναι αυτό που ψάχνετε! Διότι, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων, όπου χρησιμοποιεί στάσεις και τεχνικές αναπνοής και είναι συχνά σε γρήγορο ρυθμό. Οι asanas (στάσεις) συνδέονται μεταξύ τους με μια σειρά από κινήσεις,  που συγχρονίζονται με την αναπνοή. Επίσης, αυτή η μορφή της γιόγκα προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, δεδομένου ό,τι οι συνεχείς μετακινήσεις, μπορεί να αυξήσουν τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την ευελιξία, και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

Αν από την άλλη προτιμάτε κάτι πιο ήπιο, τότε η Hatha Yoga είναι η κατάλληλη για εσάς.  Η Hatha Yoga προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις «Ηa» που σημαίνει ήλιος και «Τha» που σημαίνει «σελήνη». Το «Ηa» αντιπροσωπεύει την ηλιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη σωματική ενέργεια στον άνθρωπο. Το «Tha» αντιπροσωπεύει την σεληνιακή ενέργεια στο σύμπαν και αντίστοιχα τη νοητική-συναισθηματική ενέργεια. Ο κύριος στόχος της Hatha Yoga είναι η εξισορρόπηση των δύο αυτών ενεργειών.

Η πρακτική της περιλαμβάνει μια σειρά από σωματικές στάσεις (asanas), αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama) και διαλογισμό, o συνδυασμός των οποίων επιφέρει εναρμόνιση, ισορροπία και υγεία στο σώμα και στο νου. Οι ασκήσεις της γίνονται με ήπια ένταση, αργά, σταδιακά και με λεπτομερή αυτοέλεγχο.

Μέσα από τις στάσεις (asanas) της Ηatha yoga μπορείτε να βελτιώσετε τη στάση του σώματος σας και να ευθυγραμμίσετε τη σπονδυλική σας στήλη, δεδομένου ό,τι αυτή είναι η βάση που προστατεύει και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα και είναι το μυστικό για την υγεία του σώματός μας. Η Hatha Yoga μπορεί να προσφέρει τα ευεργετικά της οφέλη σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία και το σωματότυπό τους ή την προηγούμενη τους εμπειρία σε άσκηση.

Αν λοιπόν, θέλετε να μυηθείτε σε όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο της γιόγκα, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στην εκπομπή «Yoga Rhythm» της Charlie Sales στο κανάλι «Body in Balance» του OTE TV. Και να θυμάστε ότι δεν έχει σημασία η ηλικία, το μέγεθος ή το επίπεδο της ικανότητας, η Yoga Rhythm συνδυάζει γιόγκα με χορό και σίγουρα θα σας εμπνεύσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.