WELL BEING FITNESS

Τι να μην φοράτε ποτέ στο γυμναστήριο


12 Νοεμβρίου 2014

7f265b408b76620919e78a18589ac0e4κα.jpg

Όταν πρόκειται να ασκηθείτε, το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία σας. Αλλά και αυτό που φοράτε έχει επίσης, σημασία. Τα ρούχα για τη προπόνηση μπορεί να σπείρουν τον όλεθρο στο σώμα σας ή από την άλλη πλευρά, να σας δώσουν μια άνεση κινήσεων. Έτσι, πριν βάλετε τα αθλητικά σας παπούτσια και οπλιστείτε με ενέργεια, μάθετε τι δεν πρέπει να φοράτε στο γυμναστήριο.

100 τοις εκατό το βαμβακερά ρούχα. Τα βαμβακερά ρούχα μπορεί να φαίνονται σαν μια δροσερή και άνετη επιλογή, όμως το βαμβάκι απορροφά την υγρασία και αργεί να στεγνώσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο ιδρώτας να κολλήσει κυριολεκτικά πάνω σας. Εκτός, του ο,τι θα νιώθετε άβολα, λόγω της υγρασίας, τα ρούχα από βαμβάκι μπορούν επίσης, να προκαλέσουν ρίγη και ερεθισμό  στο δέρμα σας.

Συμβουλή: Επιλέξετε υφάσματα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα, έτσι ώστε  να μην κρατάνε την υγρασία πάνω στο δέρμα σας.

Φθαρμένα υποδήματα. Εάν δεν αλλάζετε συχνά τα αθλητικά σας παπούτσια, κάνετε κακό στα πέλματα σας, και μπορεί να βλάψετε μέχρι και τις αρθρώσεις σας. Σε γενικές γραμμές, εάν  θέλετε τα γόνατά σας και τα δάχτυλα των ποδιών σας, να μην τραυματιστούν, να διαλέγετε τα σωστά παπούτσια, που θα σας δίνουν την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Συμβουλή:  Αντικαταστήστε τα παπούτσια του τένις σας, για κάθε 500 μίλια. Αν τρέχετε δύο ημέρες την εβδομάδα, ένα νέο ζευγάρι μια φορά το χρόνο είναι εντάξει. Αν τρέχετε έξι με επτά ημέρες την εβδομάδα, θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε κάθε τρεις μήνες.

Άβολα σουτιέν: Δεν θα είστε σε θέση να δώσετε το 100 τοις 100 στην προπόνηση σας, εάν φοράτε ένα σουτιέν που σας κάνει να νιώθετε άβολα ή αμήχανα. Ένας καλός αθλητικός στηθόδεσμος, σας προστατεύει από τυχόν τραυματισμούς ή τραβήγματα.

Συμβουλή:  Για να επιλέξετε το ιδανικό σουτιέν, να έχετε κατά νου το επίπεδο της προπόνησης και το σχήμα του σώματός σας. Άλλοι στηθόδεσμοι έχουν σχεδιαστεί για δραστηριότητες, όπως η γιόγκα ή το περπάτημα, και άλλοι για τη διαλειμματική προπόνηση ή για μια αερόβια άσκηση. Καλό είναι να αντικαθιστάτε το σουτιέν σας, κάθε τρεις μήνες.

Κοσμήματα. Τα διάφορα κοσμήματα που κρέμονται στον λαιμό ή στα χέρια, δεν έχουν θέση στα γυμναστήρια. Τα  δαχτυλίδια, ακόμα και οι βέρες, υπάρχει πιθανότητα να σας φέρουν σε δυσάρεστη θέση, εάν κάνετε γιόγκα ή πιλάτες, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να πιαστούν στα στρώματα σας ή να πονέσουν τα δάχτυλα σας κατά την ανύψωση.

Συμβουλή:  Πριν την προπόνηση, βγάλτε όλα τα κοσμήματα και βάλτε τα στη τσάντα σας ή στο ντουλάπι του γυμναστηρίου.

Βαριά αρώματα και λοσιόν. Κανείς δεν θέλει να μυρίζει άσκημα στο γυμναστήριο, αλλά να επιστήσετε την προσοχή σας στο αποσμητικό και να παραλείψετε τις πρόσθετες μυρωδιές. Τα δυνατά αρώματα όταν θερμαίνονται πάνω στο σώμα σας, αποκτούν μια πιο έντονη μυρωδιά, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει σε εσάς ή στον διπλανό σας, πονοκέφαλο. Επίσης, καλό είναι να μην βάζετε λιπαρές κρέμες, πριν από μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, γιατί μπορεί να κάνουν το δέρμα σας ολισθηρό. Αυτό  θα έχει ως αποτέλεσμα, να ματαιώσει τις καλύτερες προσπάθειές σας, για να κρατήσετε μια σανίδα ή να πιαστείτε σε μια μπάρα. Για να μην αναφέρουμε τα αντιαισθητικά υπολείμματα, που μπορεί να αφήσετε στους πάγκους και στις λαβές.

Συμβουλή: Επιλέξετε ένα καλό αποσμητικό και μια αντηλιακή ειδικά σχεδιασμένη για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.